Bittere nederlaag voor FC Emmen B1

FC Emmen B1 – Stormvogels Telstar B1 1-3
Het was een sleutelwedstrijd voor FC Emmen dat de afstand tot nummer acht Stormvogels Telstar tot drie punten had kunnen verkleinen. FC Emmen B1 bleef echter in de goede bedoelingen steken want het werd een 1-3 nederlaag. Het begin was voortvarend met een snelle goal van Bas Dost in de vijfde minuut. De gasten hadden individueel echter iets meer in huis en namen vervolgens het initiatief over. De sterke spits Chevello de Rijp liet een dot van een kans liggen en René Wolbers redde eens miraculeus via de onderkant van de lat maar kort voor rust kwamen de bezoekers toch op 1-1. Na enig gerommel in het strafschopgebied tikte De Rijp de 1-1 binnen. Gezien de mogelijkheden kwam FC Emmen in de eerste helft redelijk goed weg. Na de pauze, met Rob Herbers voor Matteusz Moolhuizen, was het een gelijkwaardige wedstrijd. Bas Dost had in de 45e minuut eigenlijk voor de 2-1 moeten zorgen toen hij alleen op de doelman afging maar maakte een verkeerde keuze waardoor het 1-1 bleef. Een schot van invaller  Dennis Avci werd in de slotfase tot hoekschop verwerkt. Een gelijkspel leek een verdiende beloning te worden maar in de slotfase ging het helemaal mis. Eerst liet De Rijp drie Emmenaren staan en passeerde vervolgens doelman Lennon Ebeltjes: 1-2. Een hoekschop ineens van Sendor Erdogan die bij de eerste paal het doel in vloog, strooide nog meer zout in de wonde.
FC Emmen B1: Ebeltjes; Görtz, Wolbers, Zuidberg, De Jong; Moolhuizen (41. Herbers), Jelle Siekman, Dekker; Manuel (70. Avci), Dost, Wakker.

Urk C1 – FC Emmen C1 1-1
FC Emmen C1 miste een fors aantal spelers wegens blessures en schoolverplichtingen, waaronder topscorer Jessie van der Graaf, en dat was te merken. De thuisclub had op het goed bespeelbare hoofdveld van Urk de betere start maar kwam evenals FC Emmen in de eerste helft niet tot scoren. Toch had Rick ten Voorde twee behoorlijke kansen maar stuitte op de doelman en zag een lobje van de doellijn gehaald. Gianluca Caria kwam na de pauze oog-in-oog met de Urker sluitpost maar kon hem eveneens niet passeren. Na zeven minuten kwam de thuisclub op voorsprong waarna FC Emmen alles op alles zette om tenminste nog met een punt naar huis te gaan. Dat lukte uiteindelijk met een doelpunt van Simon IJzerman die door de Urker defensie soleerde: 1-1.
FC Emmen D1: Koops; Bakker, Kuilder, Van der Berg, Hoff; Bal, Simon IJzerman, Caria; Ten Voorde, Rog, Bos (50. Locadia).

SC Heerenveen D1 – FC Emmen D1 1-3
Een volkomen verdiende overwinning voor de jongste Emmenaren die indien het aantal kansen in redelijke mate waren benut zelfs hoger had kunnen uitvallen. Daar leek het bij rust echter nog niet op want de thuisclub leidde toen met 1-0. FC Emmen toonde vooral na de pauze meer strijdlust, nam het initiatief onder aanvoering van een sterk spelende Dilan van Bree over en toen kwamen de doelpunten ook. Michael Chacon (36), Herman Hindriks (45) en Luciano Slagveer (50) zorgden voor de 1-3 eindstand. FC Emmen D1 moest het zonder de geblesseerde Wouter Beijering doen terwijl Jurgen Locadio was uitgeleend aan C1.
FC Emmen D1: Berends (50. Schuldink); Chacon, Poelstra, Westebring, Stollenga; Van Bree, Hindriks, Heerkes; Huser (31. Mol), Slagveer, Warmolts (31. Jonkers).