Jong FC Emmen dankzij prima eerste helft langs Jong FC Twente

Jong FC Emmen heeft het oefenduel tegen Jong FC Twente met 3-2 gewonnen. Na een helft spelen stond het 3-0 voor de thuisclub maar de tweede helft was voor de Tukkers die echter op twee goals bleven steken.

Jong FC Emmen met routiniers Viktor Maier, Youri Loen en Deniz Aslan in de basis was in de eerste helft veel sterker dan Jong FC Twente: de hekkensluiter in de tweede divisie. De gasten kregen in de eerste helft halverwege de enige kans via de debuterende Matthieu van den Assem maar een prima redding van Eser Elmali voorkwam een Twente goal. Op dat moment stond het wel al sinds de dertiende minuut 1-0 dankzij een ietwat curieuze goal van Derian Reinders. De bal wel of niet over de doellijn was de vraag die na overleg met de assistent grensrechter tot een gunstig advies voor de Emmenaren uitpakte: 1-0. In de 27e minuut verhoogde Youri Loen met een schot van net buiten de zestien tot 2-0. Acht minuten voor de thee viel de 3-0. Viktor Maier kwam net over de middellijn wat gelukkig in balbezit, stoomde recht door richting het Twentse doel en passeerde doelman Timo Plattel: 3-0.

Het Twentse trainersduo Bosvelt/Boschker was duidelijk not amused met de 3-0 achterstand en zette in de tweede helft een ander FC Twente neer. Jong FC Emmen kwam er minder gemakkelijk uit en zag de voorsprong in de 68e minuut slinken door een treffer van Dilivio Hoffman nadat eerst Ruben de Jager de lat had geraakt. In de 77e minuut werd het zelfs nog 3-2 door een fraaie vrije trap van Soufian Moro vanaf een meter of 25. De beste mogelijkheid voor Jong FC Emmen in de tweede helft was voor Justin Mulder maar zijn actie eindigde in een hoekschop.
Jong FC Emmen-Jong FC Twente 3-2. 13. Reinders 1-0, 27. Loen 2-0, 37. Maier 3-0, 68. Hoffman 3-1, 77. Moro 3-2.
Jong FC Emmen: Elmali; Aslan, Wielink (64. Berends), Baric, Alex, Dos Santos (79. De Groote), Loen (64. Bijlsma), Scheper, Reinders, Maier, Mulder (79. Sliedrecht).
Jong FC Twente: Plattel; Van Duinen, Bernadina (46. Woudstra), Mbikulu, Trajkoski (46. De Jager), Moro, Sahin (57. Hoffman), Grootenhuis, Van den Assem, Kluivert (57. Schets), Uyi-Olaye (46. Brobbey).