Terug naar overzicht Terug

Afsluiting “Dagblad van het Noorden Stadion Tijgers”, waar spektakelstuk.


Maandag 12 december was het dan zover. De oudste groep gescoute Stadion Tijgers sloot het Dagblad van het Noorden Stadion Tijgers af met een wedstrijd tegen de jeugd van FC Emmen in De JENS Vesting.


Met veel enthousiasme, maar toch ook met een beetje gezonde wedstrijdspanning verzamelden de Stadion Tijgers zich in de kleedkamer. Onder leiding van trainer Tinus Doek werd de opstelling bepaald en werd er een strijdplan bedacht. Na de tactische bespreking en eenieder netjes het shirt bij de broek in was het tijd voor de warming up. Na de warming up moesten beide teams zich verzamelen in de catacomben van het stadion. Zoals het ook een echte profvoetballer betaamt kwamen ze onder begeleiding van muziek het veld opgelopen met voorop de scheidsrechter van de wedstrijd, Erik Wieringa (die overigens een uitstekende wedstrijd floot). Zwaaiend naar het publiek en alle fotoshoots doorstaand konden ze dan eindelijk aan de wedstrijd beginnen.

tijgers2

tijgers5

tijgers9

tijgers10

De eerste helft was een gelijk opgaande strijd. De Dagblad van het Noorden Stadion Tijgers namen brutaal de leiding, maar keken even later toch tegen een achterstand aan tegen FC Emmen, dat werd gecoacht door Patrick Lassche. In de tweede helft kwam FC Emmen beter voor de dag. Na een geweldig doelpunt van Stadion Tijger Mike Gerth, die hierdoor nog voor de gelijkmaker zorgde, liep FC Emmen toch wat uit op de Stadion Tijgers en won dan uiteindelijk ook verdiend. Maar het allerbelangrijkste was het plezier dat voorop stond in deze afsluitende wedstrijd. Of wat een Stadion Tijger fluisterde: “De opkomst, dat was pas echt super!”

Met name dank aan Christiaan Hindriks die alles rond deze wedstrijd heeft georganiseerd. Terwijl het licht langzaam doofde in De JENS Vesting en de Stadion Tijgers de kleedkamer verlieten, zag eenieder tevreden terug op een geslaagd voetbalevenement: “Dagblad van het Noorden Stadion Tijgers”!

tijgers16

tijgers26

Foto’s: Bennie Wolbers.