Terug naar overzicht Terug

Kevin Braker geniet met volle teugen van VIP-keeperstraining


Op de twaalfde dag van de twaalfde maand in het jaar 2016 vierde Kevin Braker zijn twaalfde verjaardag. Op zich al een combinatie om nooit te vergeten, maar de dag kreeg voor hem een wel heel speciaal tintje. Zijn droom is om een grote keeper in het profvoetbal te worden waarvoor hij alles over heeft. Al zijn vrije tijd stopt hij in zijn hobby en om hem een steuntje in de rug te geven heeft hij van FC Emmen een VIP-training aangeboden gekregen. Op zijn verjaardag werd hij in De JENS Vesting onder handen genomen door FC Emmen keepertrainer Richard Moes die werd gesteund door de keepers van FC Emmen.


Kevin Braker heeft ontzettend van de dag genoten en dat is hem gegund. Hij heeft moeten leren leven met het gegeven dat hij tijdens de bevalling door zuurstofgebrek een kleine hersenbeschadiging heeft opgelopen. Hij gaat daarom in Almelo naar een school cluster 4 onderwijs maar het gaat dusdanig goed met zijn persoonlijke ontwikkeling dat hij straks na de zomer mag doorstromen naar gewoon onderwijs! Geweldig nieuws dus voor het gezin dat vorig jaar augustus ook een enorme schok kreeg te verwerken toen bij moeder Kimm een hersentumor werd vastgesteld. De situatie is echter gelukkig stabiel en er zijn geen kwaadaardige cellen geconstateerd. De impact op het gezin was desondanks enorm.

keeper-10

Kevin krijgt aanwijzingen van trainer Richard Moes.

keeper-12

keeper-14

Moeder Kimm Braker laat weten hoe haar zoon van de dag in Emmen heeft genoten. ,,Kevin leeft voor voetbal, twee maal per week traint hij bij Raptim in de D’s en krijgt een maal per week keepertraining. Buiten de trainingen om zie je hem elk vrij uurtje voetballen op het grasveldje bij huis. Als er niet wordt gevoetbald, dan wordt er wel op YouTube gezocht naar trainingstechnieken om nog beter te kunnen leren keepen! Na zes weken Stadion Tijgers deze vip keeperstraining krijgen van FC Emmen was dan ook een fantastische leerzaam cadeau! Vol trots nam Kevin ook zijn geweldige cadeaus in ontvangst. Zo een gesigneerd shirt en handschoenen van keeper Wieger Sietsma van FC Emmen en een boekje vol met handtekeningen van het hele elftal! Alles wordt uiteraard ingelijst! We bedanken FC Emmen voor dit geweldige cadeau! Top! (Kevin gaat tevens door met de training op de keepersschool van FC Emmen).’’

keeper-17

keeper-19

keeper-28

Kevin met Richard Moes en Oranje onder 17 talent Kjell Scherpen op de foto (Foto’s: Bennie Wolbers).