Jong Emmen thuis niet langs AGOVV

Ondanks de 0-0 was het niet zo dat de partijen geen kansen kregen. Die waren er zeker wel waarbij de gasten uit Apeldoorn het beste van start gingen. Zo kwam Jaap de Brouwer al in de 8ste minuut vrij voor doelman Ignas Peek maar de Emmer sluitpost maakte er een hoekschop van. In de 17de minuut kreeg Rein Meekel een geweldige kans maar schoot op de paal. Pas daarna herpakte Jong Emmen zich een beetje en de eerste mogelijkheid was voor Daniel Manning. Hij kwam per toeval in balbezit maar schoot vervolgens van te grote afstand. Na ruim een half uur kegelde Kevin Mooibroek een vrije trap richting doelman Van Driel van AGOVV die zijn hand nog tegen de bal kreeg. Zeven minuten voor de pauze was Emmen erg dicht bij een doelpunt. Martijn Bosman kopte echter op de lat.
Na de pauze was het zeker niet vervelend maar de meeste aanvallen strandden op onzuiverheden in de passing. En kwam er eens een buitenkansje waren de aanvallers niet scherp genoeg. Dat laatste gold in het bijzonder voor Daniel Manning die in de 64ste minuut na een perfecte voorzet van Nick Schenkel anderhalve meter voor de goal de bal nog overjoeg. Twintig minuten voor het einde blonk doelman Ignas Peek nog een keertje uit toen hij uitstekend redde op een inzet van De Brouwer.
Opstelling Jong Emmen; Peek; Schenkel, Mooibroek, Van Braam, Spekken; Sloots (74. Kamps), Doorn, Bosman; Van den Driessche (32. Snip), Bugera, Manning.