Emmen A1 verliest opnieuw

Emmen A1-Argon A1 0-2
Trainer Rene Hake zag toch verbeteringen ten opzichte van een week eerder maar verzuchtte: ,,In het resultaat zag je dat jammer genoeg niet terug.” De eerste kans was voor de bezoekers met een schot op de paal in de 15de minuut. Emmen was meer in balbezit maar zonder tot echte doelkansen te komen. Het meeste gevaar kwam nog van Mark Wever. Acht minuten voor de rust werd het 0-1 toen de rechterspits van Argon bij de tweede paal ongehinderd kon inschieten: 0-1.
Emmen hoopte na de doelwisseling op een snelle gelijkmaker en die kans was er ook voor Jesper Voorintholt maar hij schoot van ongeveer elf meter afstand te zacht in. Kort daarna werd het 0-2 toen Robin  Broekema zich liet uitspelen. Ook doelman Tom Eulink leek hierbij te worden verrast. Met de nodige wissels werd getracht tot een ommekeer te komen maar die kwam er niet.
Emmen A1: Eulink; Jarno Voorintholt (46. Balsala), Kuper (70. Otten), Gaasbeek, Broekema; Meertens (75. Schepers), Klaassens (25. Boelen), Hoolsema; Jesper Voorintholt, Schonewille, Wever (50. Bruinsma).

FC Zwolle B1-Emmen B1 1-1
Een wedstrijd waarbij de meeste belangstelling uit ging naar de wel zeer gretige scheidsrechter die maar liefst elf gele kaarten uitdeelde. Zes daarvan waren voor de thuisclub en vijf voor Emmen. Bij Emmen kreeg Doze Manuel er twee zodat hij de wedstrijd niet mocht uitspelen.
Emmen begon wat slapjes en kwam in de 2de minuut reeds op achterstand. In de 13de minuut volgde echter al snel de gelijkmaker. Een hoekschop van Doze Manuel werd door Danny Husers via het bovenbeen tot doelpunt gepromoveerd. Daarna stokte de produktie van beide partijen hoewel Emmen in de tweede helft wel het betere van het spel had.
Emmen B1: Ebeltjes; Fuhler (Boer), Husers (Almeida), De Roo, Guchelaar: De Vries (Van der Weide), Jager (De Sevren Jaquet), Nouri; Jaspers (Rog), Pot, Manuel.

Hoogezand B1-Emmen B2 0-2
De thuisclub was in de eerste helft alleen in de tweede minuut gevaarlijk met een vrije trap maar daarna waren de kansen toch voor Emmen. In het eerste bedrijf kregen de bezoekers vier goede mogelijkheden maar die gingen veelal door te onrustig spel verloren. Er was een strafschop voor nodig om tot de 0-1 te komen. Janko Dekker benutte die drie minuten voor de pauze. Ook in de tweede helft had Emmen het betere van het spel met een geblesseerd geraakte Marco Zuidberg die de pijn verbeet en de wedstrijd uitspeelde. Er waren kansen voor Kevin Gortz, Richard Johannes en Bas Dost waarna de 0-2 op naam kwam van Richard Johannes die door Henk Bakker in stelling werd gebracht.
Emmen B1: Poelman; Herbers, Gortz, Zuidberg, De Jong; Dekker, Moolhuizen, Dost; Jelle Diekman (Kerkdijk, Bakker), Johannes, Cremers.

Emmen C1-De Graafschap C1 1-3

Emmen C2-Quick ’20 C1 1-1
Een prima resultaat van Emmen C2 tegen de huidige koploper van de derde divisie. Met een doelsaldo van 49 voor en 6 tegen, wisten de Emmenaren dat ze een moeilijke dag zouden krijgen. In de eerste twintig minuten was Quick de iets betere ploeg en kwam dan ook door een mooi afstandsschot op 0-1. Daarna kantelde de wedstrijd en gooide Emmen alle schroom van zich af. Met goed combinatievoetbal werd Quick onder druk gezet. Uit een mooie corner van Jori Bouws bracht Rik ten Voorde met een technisch perfecte kopbal de beide ploegen weer in evenwicht. In de tweede helft waren de Oldenzaalsters alleen gevaarlijk met standaardsituaties maar doelman Pascual Koops was een niet te nemen obstakel. Kansen aan Emmen zijde waren er vooral in de laatste vijf minuten, maar achtereenvolgens, Rik ten Voorde, twee keer in een 1 tegen 1 situatie met de keeper en Jori Bouws waren onfortuinlijk in de afwerking.