Emmen A1 stelt teleur tegen AFC A1

Emmen A1-AFC A1 0-3
Op papier leek het een uitstekende gelegenheid voor Emmen om drie punten aan het totaal toe te voegen. De Amsterdammers stonden op de voorlaatste plaats met bovendien een gemiddelde van drie goals tegen per wedstrijd. Het pakte echter geheel anders uit, een rammelend Emmen A1 gaf de partij in feite binnen zestien minuten weg. In de 11de minuut omspeelde de goede spits Ben Ebu-Mordi doelman Tom Eulink en vijf minuten later maakte dezelfde speler er na een fout van Marijn Gaasbeek 0-2 van. Emmen kon totaal geen vuist maken, wel schoot Arend Schonewille een keertje over en werd een schot van Martijn Kamps hoekschop verwerkt maar het was niet genoeg om AFC te verontrusten. Op slag van rust werd het zelfs nog 0-3 door Gershon Sheotahul hoewel hier bij de aantekening moet worden gemaakt dat er buitenspel aan vooraf was gegaan. Assistent-scheidsrechter Gerard de Vries vlagde evenwel niet waardoor de treffer gewoon werd goedgekeurd.
Tariner Rene Hake paste uiteraard na de pauze een aantal wissels toe maar het haalde niets uit. Het enige vermeldenswaardige feit was de kamikaze actie van de Emmer verdediger Robin Broekema in blessuretijd die hem eigenlijk rood had moeten opleveren. Scheidsrechter Akker liet het evenwel bij geel.
Opstelling Emmen A1: Eulink; Jarno Voorintholt (46. Broekema), Kuper, Gaasbeek, Klaassens; Kamps (6. Schepers), Hoolsema (70. Rojer), Van Eeken (55. Meertens); Jesper Voorintholt, Schonewille, Wever.

Quick ’20 B1-Emmen B1 0-3
Het onderaanstaande Quick ’20 had weinig problemen voor Emmen moeten opleveren maar de ploeg maakte het zich zelf lastig. Emmen was wel beter maar de aanvallen werden in een veel te traag tempo uitgevoerd zodat de Oldenzalers lang in de wedstrijd konden blijven. In de eerste helft bleef de score tot 0-1 beperkt toen Danny Jaspers in de 12de minuut een voorzet van Pascal de Sevren Jaquet benutte. Vrij vlot na de hervatting kreeg Emmen een vrije trap op een aantrekkelijke afstand toegewezen na een overtreding op Jeffrey Pot. Een klus voor Martin de Roo die ineens raak schoot: 0-2. De wedstrijd sudderde een beetje voort met nog een hoogtepunt rond de 70ste minuut toen Pascal de Sevren Jaquet er 0-3 van maakte.
Opstelling Emmen B1: Ebeltjes; Fuhler, Rog (45. Husers), De Roo, Boer; De Vries (70. Jager), Van der Weide, Guchelaar (60. Nouri); De Sevren Jaquet, Pot (65. Manuel), Jaspers.

Stadskanaal B1-Emmen B2 1-5
De uitslag doet vermoeden dat Emmen een zacht eitje aan het nog puntloze Stadskanaal had, maar niets was minder waar. In de eerste helft speelde Emmen op een bedroevend niveau, het tempo was laag en de leiding herkende het eigen elftal niet meer. De thuisclub kwam na 22 minuten zelfs aan de leiding. Vijf minuten voor rust maakte Marco Zuidberg gelijk: 1-1. In de pauze volgde een goed gesprek en met twee wissels maakte Emmen er vervolgens een heel andere wedstrijd van. Het tempo ging omhoog en er werd weer gewerkt. Vooral ROB Herbers en Mateusz Moolhuizen speelden op het middenveld een sterke partij. Na een uur spelen bracht Marco Zuidberg uit een vrije schop Emmen weer op voorsprong: 1-2. Twee minuten later was het Rob Herbers die er 1-3 van maakte. Met goals van Frank de Jong in de 70ste minuut, met voorbereidend werk van Richard Johannes, en Johannes zelf in de 78ste minuut na een goede actie van Jelle Siekman nam Emmen voldoende afstand.
Opstellinmg Emmen B2: Feenstra; Moolhuizen, Zuidberg, Gortz, De Jong;Dekker (41. Herbers), Siekman, Balsala; Dost (41. Cremers), Kerkdijk, Johannes.

Emmen C1-Vitesse C1 0-2
Emmen C1 had gehoopt tegen de Arnhemmers eindelijk tot de eerste zege te komen maar die verwachting kwam niet uit. Na een helft spelen stond het nog 0-0 en dat was een beetje tegen de verhouding in. Emmen kreeg twee maal via Wesley Wakker uitstekende kansen maar bij zijn eerste poging werd de inzet van de doellijn gehaald en de tweede keer braakte hij de lat. In de tweede helft bkwamen dergelijke kansen niet meer terug. Vitesse nam snel de leiding nadat doelman Wouda een schot voor de voeten van een Arnhemmer sloeg: 0-1. In de slotfase werd het nog 0-2. Jurjan Wouda kon in eerste instantie nog redding brengen maar was kansloos in de rebound.
Opstelling Emmen C1: Wouda; De Vries, Wolobers, Siekman, Jurgens; Schijff, Chakari, Swama; Beeksma, Zezinho (Kaddouri), Wakker.

Emmen C2-De Tubanters C1 2-2
Emmen-trainer Gerhard Husers was ziedend over het gedrag van De Tubanters. ,, Ongelooflijk hoe die zich hebben gedragen. Ze liepen voortdurend vloekend en scheldend over het veld. De scheidsrechter werd voor ‘klootzak’ en ‘gek’ uitgemaakt waardoor er twee rode kaarten werden gegeven plus nog eens vier maal geel. Hun eigen leiders werden voor kankerlijders uitgescholden toen ze wilden wisselen. Vorige week in Losser kregen we ook al met een tegenstander te maken die zeven maal geel kreeg. Het ergste vandaag was nog dat Tim Pieters met een op twee plaatsen gebroken schouder naar het ziekenhuis moest. Nee, op deze manier hoeft het voor mij niet meer.”
Emmen C2 boog in de eerste helft via goals van Yori Bouws en Rick ten Voorde een 0-1 achterstand om naar 2-1. Na de rust gingen de Emmenaren geimponeerd door de vele irritaties er een beetje onder door en stonden nog de gelijkmaker toe.

Emmen D1-Urk D1 5-1
Emmen liet de Urkers niet in het spel komen en kwam verdiend in de 17de minuut op voorsprong. Luciano Slagveer werkte een aanval via Bryan Bos en Wouter Beijering keurig af. Ondanks een groot veldoverwicht bleef het daarbij in de eerste helft. Vijf minuten na de rust werd het 2-0 door wederom Luciano Slagveer na een assist van Wouter Beijering. Twee minuten later scoorde Beijering zelf met  Slagveer als aangever. Na de 4-0 van Herman Hendriks deed Urk in de 20ste minuut iets terug (4-1) maar een minuut later verhoogde Martin Scholtens tot 5-1. Kort voor het einde kreeg Emmen nog een strafschop toegewezen die echter door Fabian Stevens werd gemist.
Bij Emmen viel tien minuten voor het einde doelman Bas Blanken met een blessure uit en werd vervangen door veldspeler Jisry Hoff.
Opstelling Emmen D1: Blanken; Hoff, Fokkens, Stevens, Huser (Hoek), Heerkes (Scholtens), Eggengoor (Locadia), Bos, Slagveer (Hendriks), IJzerman, Beijering.