Jong Emmen start met nederlaag

Jong Emmen is de competitie begonnen met een 3-1 nederlaag tegen Jong Heracles. Na een helft spelen was de stand 2-1 in het voordeel van de thuisclub.

Een gelijkspel was verdiend geweest was de mening bij de jonge Emmenaren maar het niet benutten van kansen, die er vooral in de tweede helft waren, brak de ploeg op. Het was ook een eerste ervaring met het kunstgras in het Polman stadion waar de hoofdmacht van Emmen maandag a.s op bezoek moet. Het kunstgras wordt een half uur en vijf minuten voor het begin van de wedstrijd gesproeid en tevens in de rust. De spelers van Emmen vonden in meerderheid het echter geen prettige ervaring.

Na de openingstreffer van Gertjan Tamerus bracht Ron van Braam met een fraaie vrije trap vanaf achttien meter de partijen op gelijke hoogte. Tien minuten voor rust deed Tamerus hetzelfde aan de andere kant zodat de rust met 2-1 inging. Na de pauze scoorde ex-Emmenaar Berry Hoogeveen het derde doelpunt voor de thuisclub.

Jong Heracles-Jong Emmen 3-1 (2-1). 12. Tamerus 1-0, 16. Van Braam 1-1. 35. Tamerus 2-1, 65. Hoogeveen 3-1.

Opstelling Jong Emmen: Reijs; Tieltjes (40. Wigger), Tzelepis, Van Braam, Snip; Sloots (75. Malkus), Sewuster, Oosting; Wessels, Van den Driessche, Prins (70. Manning).