Terug naar overzicht Terug

Boekweg en Derksen speelden het meest in voorbereiding


Claus Boekweg en Dirk Jan Derksen hebben in de voorbereiding de meeste speelminuten gehad. Beiden kwamen in de acht oefenwedstrijden tot 675 van de maximaal 720 mogelijke minuten aan bod. Yurtcan Kayis met 630 en Jannes Wolters met 621 minuten bezetten de volgende plaatsen. Acht spelers kwamen in alle oefenduels tot inzet: behalve het eerder genoemde kwartet waren dat: Arjan Blaauw, Ruud Berger, Rodney Cairo en Marcio Junqueira. De speler met de minste speelminuten was Willem Prins, de linkerspits van Jong Emmen mocht dertig minuten opdraven, verdeeld over twee wedstrijden. In totaal gebruikte trainer Hennie Spijkerman 28 spelers inclusief de niet meer tot de selectie behorende Kristoffer Johannsen die tegen SV Meppen van de partij was.
Topscorer in de voorbereiding was Ruud Berger die negen treffers op zijn naam bracht. Dirk Jan Derksen (7), Marcio Junqueira (6) en Jannes Wolters (3) maakten de topvier vol. De resterende doelpunten werden gescoord door: Ron van Braam 2, Rodney Cairo 2, Nino Furfaro 2, Arjan Blaauw 2, Claus Boekweg 1, Joseph Oosting 1, Rene Wessels 1, Gerben Tieltjes 1, Arnold Malkus 1 en Berjan Sewuster 1.
In totaal werden er 39 goals gescoord in de acht oefenduels: een gemiddelde van vijf per wedstrijd. In de voorbereiding op het vorige seizoen zag dat er heel anders uit want toen werd maar liefst 86 maal gescoord. Dat laatste was dan wel in elf wedstrijden maar het gemiddelde lag met bijna acht per wedstrijd toch aanmerkelijk hoger dan dit jaar. Dat zegt overigens niet alles want de kwaliteit van de tegenstanders speelt natuurlijk ook een grote rol. Ruud Berger en Donny de Groot waren toen topscorers met elk dertien treffers.