Terug naar overzicht Terug

Jong Emmen pakt punt tegen De Graafschap


 In het koude Unive stadion was het ondanks het gebrek aan doelpunten zeker geen vervelende wedstrijd. Over negentig minuten wogen de partijen ook aardig tegen elkaar op met De Graafschap in de eerste helft iets gevaarlijk terwijl Emmen zich in het tweede deel redelijk manifesteerde. Jong De Graafschap, met een voorhoede bestaande uit Lioc Loval, Richard Haklander en Sjoerd Ars die alledrie behoorlijk wat wedstrijden op niveau hebben gespeeld, kreeg in de 3de en 4de minuut kansen via Ars maar die was niet scherp genoeg. Dezelfde Ars was acht minuten voor de pauze nog dichterbij een goal maar de bal ging via doelman Ignas Peek en de paal hoekschop. Een mogelijkheid voor Emmen was voor Dada Bugera na ruim een kwartier maar zijn kopbal was te zacht om doelman Mark Besselink te verontrusten.
Bij Emmen was Rene Wessels van de partij. Hij had na 29 oktober in de uitwedstrijd niet meer gespeeld en hield het een helft vol. Kort voor rust overleefde hij nog een aanslag van linksback Yalcin die daarvoor ook geel kreeg. Met Dennis van den Driessche voor Wessels speelde Emmen bij vlagen goed, alleen de doelpunten wilden niet komen. Een vrije trap van Martijn  Bosman eindigde op de vuisten van Besselink terwijl kort daarna Van den Driessche ook niet succesvol was. De Graafschap kreeg ook af en toe een counterkans maar de verdediging van Emmen was goed bij de les.
Jong Emmen: Peek; Jarno Voorintholt, Van Braam, Mooibroek, Spekken; Kamps, Doorn, Bosman; Wessels (46. Van den Driessche), Bugera (65. Van Eeken), Manning.