Emmen C1 pakt punt in Volendam

FC Volendam A1-Emmen A1 3-0
,,FC Volendam was de betere ploeg en wij waren simpelweg niet goed genoeg. Technisch en taktisch was FC Volendam gewoon een stap verder”, constateerde trainer Rene Hake na de vijfde achtereenvolgende nederlaag van zijn elftal. Emmen begon nog wel redelijk maar precies op het moment dat er een gevoel ontstond van lekker in de wedstrijd te zitten viel het eerste doelpunt. Op zich een vermijdbaar doelpunt om Renco van Eeken en doelman Tom Eulink elkaar niet goed aanvoelden. Door wat compacter te gaan spelen wilde Emmen na rust proberen de thuisclub uit het spel te halen. Zelf kwam het echter nauwelijks aan kansen toe want de aanvallen werden meestal bij de zestienmeterlijn onderbroken. FC Volendam had aanvankelijk problemen om de goed keepende Tom Eulink te passeren maar hij moest in de 75ste en 86ste minuut toch capituleren. Bij FC Volendam scoorde Boy Deul alle drie doelpunten.
Voor Emmen A1 zit de eerste helft van het seizoen er nog niet op want komende zaterdag moet in Den Haag worden gebekerd tegen ADO.
Emmen A1: Eulink; Balsala, Gaasbeek (75. Kuper), Meertens, Klaassens (70. Otten); Hoolsema, Van Eeken (60. Broekema), Boelen; Bruinsma (55. Jesper Voorintholt), Schonewille (80. Schepers), Rojer.

FC Volendam C1-Emmen C1 1-1
,,Tegen Ajax en AZ lieten we reeds zien dat er een stijgende lijn in zit maar die wedstrijden verloren we dan nog wel. Maar deze keer hebben we dus een punt gepakt en dat voelde aan als een overwinning”, aldus trainer Albert Koops van Emmen C1.
Bij rust stond het nog dubbelblank waarbij de Emmer verdediging weinig of geen kansen weggaf. Na rust was de thuisclub aanvankelijk iets meer in balbezit en nam een kwartier voor tijd ook de leiding. De Emmenaren legden zich echter niet bij de dreigende nederlaag neer en de beloning kwam vijf minuten voor tijd met de gelijkmaker. De voorzet kwam van Frank Schijff en Rene Wolbers bracht koppend de partijen in evenwicht.
Emmen C1: Wouda; De Vries, Tim Siekman, Wolbers, Jurgens; Schijff, Swama (Van der Berg), Van Aanholt (Zivcic), Beeksma; Wakker, Chakari (Zezinho).

Emos C1-Emmen C2 0-4
De C-junioren van trainer Gerhard Husers bereikten een mijlpaal door via een 4-0 overwinning bij Emos Enschede ongeslagen de winterstop in te gaan. In het begin van de wedstrijd was de eerste kans voor de gastheren, een misverstand in de verdediging werd bijna afgestraft maar de doelpaal bood hulp aan Emmen. Daarna was het toch Emmen wat het spel ging maken maar de keeper van de tegenpartij stak in grootse vorm. Rik ten Voorde twee keer en Jori Bouws mochten ongehinderd vrij voor de keeper opduiken maar steeds kwam de keeper als winnaar uit de bus. Aziz Farsad was fortuinlijker en zag zijn kopbal in het vijandelijke goal verdwijnen na een mooie voorzet van Bernard Bakker. Diezelfde Bakker stond ook aan de basis van 0-2, gescoord door Jori Bouws.
In de tweede helft bleef Emmen sterker maar de echte beleving ontbrak. Emmen scoorde nog wel twee keer door twee doelpunten van Jessie van der Graaf, die een goede invalbeurt maakte. Al met al een keurige eerste seizoenshelft die zonder ook maar een verliesbeurt werd afgesloten.

FC Groningen D1-Emmen D1 2-0
Emmen D1 behoudt ondanks het verlies de leiding in de Topklasse maar clubs als SC Heerenveen en FC Groningen hebben een behoorlijke achterstand in gespeelde wedstrijden. De Groningers kunnen zelfs indien de drie achterstallige duels worden gewonnen Emmen voorbij gaan.
Op sportpark Corpus den Hoorn kwam Emmen doelman Bas Blanken snel zwaar onder druk te staan. De Emmer sluitpost behoedde zijn ploeg met prima reddingen in de eerste helft voor een achterstand. In de tweede helft gooiden de Groningers er nog een schepje bovenop en kwamen snel op voorsprong. Tien minuten later werd de stand op 2-0 gebracht en geloofden de Emmenaren niet meer in een goed resultaat.
Emmen D1: Bas Blanken, Jisry Hoff, Robin Fokkens, Fabian Stevens, Herman Hindriks, Brian Bos, Chris van Houten, Menno Heerkes, Jurgen Locadia, Simon IJzerman, Luciano Slagveer en Wouter Beijering. Ingevallen zijn: Dilan van Bree, Jordi Eggengoor, Herman Hindriks, Martin Scholtens en Niek Huser p