Terug naar overzicht Terug

Emmen dreigt op 250ste nederlaag af te stevenen


 Emmen loopt binnenkort tegen een mijlpaal op waarmee het ongetwijfeld niet erg blij is. Vanaf de start in het betaalde voetbal heeft de club 249 competitienederlagen geleden en de eerstvolgende is dus uiteraard de 250ste. Reden genoeg om dit feit nog een tijdje uit te stellen. Het zal wel een zware dobber worden omdat het Emmen momenteel bepaald niet mee zit. Tegen FC Volendam en vervolgens TOP Oss lag de winst eigenlijk voor het grijpen maar uiteindelijk ging de ploeg van trainer Jan Olde Riekerink toch weer de boot in. Momenteel zit Emmen in een reeks van zes nederlagen, inclusief de beker tegen ADO Den Haag, waarin zich het opvallende feit voor doet dat in de laatste vijf duels de verdediging telkens drie keer werd gepasseerd!
Met Cambuur gaat het ook nog niet echt goed. De zestiende positie is heel veel lager dan voor seizoenbegin werd verwacht. De fans mopperden de laatste tijd dan ook behoorlijk en er leek aan de stoel van trainer Dick de Boer te worden gezaagd. Het bestuur voelde zich op zeker moment dan ook genoodzaakt te zeggen dat de leiding achter de trainer stond.
Dick de Boer kreeg in de zomermaanden de mogelijkheid zijn selectie behoorlijk te versterken. Dat de verwachtingen niet zijn uitgekomen heeft evenals bij Emmen vooral te maken met blessureleed. Spits Jan Bruin heeft voor het laatst op 10 september gespeeld. De andere spits Thijs Houwing speelde op 24 september zijn laatste wedstrijd. Henk van Steeg en Michel van Zundert hebben eveneens in ruim twee maanden niet meer gespeeld en de ervaren verdediger Bernard Schuiteman heeft tot nu toe slechts drie duels achter zijn naam staan.
De laatste weken heeft Cambuur echter de stijgende lijn te pakken. Met zeven punten uit de laatste vier duels werd het puntentotaal aardig opgeschroefd en voor Dick de Boer lijkt de ergste kou van de lucht.
Goed nieuws voor Emmen is dat Frank Karreman niet is bestraft naar aanleiding van de rode kaart tegen TOP Oss. Er was onvoldoende bewijs voor deze maatregel van scheidsrechter Pol van Boekel vond de strafcommissie. Verder is Lesmond Prinsen terug na een schorsing te hebben uitgezeten.