Terug naar overzicht Terug

Jong Emmen lijdt sneu verlies


 Jong Emmen is de tweede helft van de competitie begonnen met een 1-0 uitnederlaag tegen De Graafschap. De formatie van trainer Alfons Arts was bijna op de dag af twee maanden geleden voor het laatst in actie.
Emmen speelde zeker geen slechte wedstrijd. Alleen was in de beginfase de organisatie een beetje zoek. Na enige omzettingen was dat probleem de wereld uit en controleerde Emmen het duel. Alleen aan het scheppen van doelkansen kwam het niet toe.
 Jong Emmen ging in de tweede helft prima van start en had de wedstrijd opnieuw onder controle. Dat werd echter anders toen Willem Prins in de 65ste minuut een tweede gele kaart kreeg. De Graafschap kon daardoor meer druk zetten en werd daarvoor in de slotfase beloond met de winnende goal. Bij Emmen werd een bal door het centrum uitverdedigd wat Richard Haklander de kans gaf om te scoren. Toch had er nog een punt voor de Emmenaren ingezeten want amper een minuut later kreeg Dennis van den Driessche een prachtkans voor bijna open doel. Zijn kopbal ging evenwel over de lat.
Jong Emmen moet aanstaande donderdag al weer aan de bak. Jong BV Veendam komt dan op bezoek. Het duel begint om 18.30 uur.
Opstelling Jong Emmen: Peek; Snip, Mooibroek, Van Halen (85. Manning), Prins; Van Braam, Sewuster, Malkus (75. Doorn); Sloots (65. De Vries), Fuhler, Van den Driessche.