Emmen B1 nipt onderuit tegen PSV B1

Emmen B1 heeft de stunt van de week daarvoor, toen uit van SC Heerenveen werd gewonnen, geen vervolg kunnen geven. In de donderdagmiddag gespeelde thuiswedstrijd tegen PSV B1 werd met 1-0 verloren. Toch werd een redelijke prestatie geleverd omdat het enige doelpunt al in de vierde minuut viel.
De Eindhovense ploeg, de nummer twee in de eredivisie B-junioren, telde een fors aantal internationals. De verdedigers Bart van Berlo en Dirk Marcellis komen uit in Oranje onder 17 terwijl Rens van Eijden, Donny Gorter, Ismail Aaissati, Rochdi Achenteh plus wisselspeler Ronald Hikspoors tot de selectie van Oranje onder 16 behoren. Zo gezien deed Emmen het behoorlijk. Er werd voldoende strijdlust geboden maar de kwaliteit was net niet voldoende om kansen te scheppen. Eigenlijk kon maar van een mogelijkheid worden gesproken toen na een klein half uur Jesper Voorintholt voorlangs knalde. PSV was al na vier minuten op voorsprong gekomen toen Donny Gorter een onachtzaamheid in de defensie afstrafte. Daarna kwamen de gasten echter ook niet aan overdreven veel kansen toe. In de tweede helft kreeg doelman Tom Eulink het alleen moeilijk bij een kopbal van Marcellis toen de reguliere speeltijd al bijna was verstreken.
Opstelling Emmen: Eulink; Balsala, De Roo, Hindriks, Husers; Hoolsema (76. Rog), Zwikker (65. Pot), Kamps; Boer (35. Guchelaar), Bruinsma (78. Schreuder), Voorintholt (65. Rojer)

Stand onderin: 10. Emmen 16-11, 11. Vitesse 12-8, 12. NEC 13-6