Jong Emmen speelt gelijk in derby

Jong Emmen is er niet geslaagd Jong Veendam de punten afhandig te maken. Na negentig minuten vruchteloos pogen om een doelpunt te maken, bleef de teller in het Unive stadion logischerwijs op 0-0 staan.
De partijen waren redelijk aan elkaar gewaagd. In de eerste helft waren er bijna geen doelrijpe kansen te zien, in het vervolg was het wat dat betreft iets beter gesteld. Jeroen Fuhler, in de tweede helft de vervanger van Dennis van den Driessche, leek na vier minuten alleen door te kunnen gaan maar liet zich op het laatste moment te ver van de goal af dwingen. Een kwartier voor het einde nam Rene Wessels een voorzet van Nino Furfarfo ineens op de slof maar mikte over. Een vrije trap van Kevin Mooibroek in de 83ste minuut miste maar net het doel.
Emmen-doelman Barry Reijs kreeg het in de slotfase nog even moeilijk. Na balverlies van Rene Wessels kon een Veendammer aanvaller opeens door het centrum richting doel gaan maar met een uiterste inspanning hield Reijs hem van een doelpunt af. Kort daarop moest hij nog een schot over de lat tikken.
Opstelling Jong Emmen: Reijs; Snip, Van Braam, Van Halen, Malkus; Sloots, Junqueira, Sewuster (71. Mooibroek); Furfaro (78. Doorn), Van den Driessche (46. Fuhler), Wessels.

Stand: Heracles 12-29, NEC 13-26, Cambuur 15-26, Haarlem 15-26, Telstar 13-20, De Graafschap 13-20, FC Groningen 13-19, Go Ahead Eagles 12-17, Emmen 12-13, FC Zwolle 14-13, AGOVV 13-9, BV Veendam 13-8.