Emmen B1 klopt SC Heerenveen in eigen huis

De verrassing van de dag voor wat betreft de jeugdafdeling was de 4-1 overwinning van Emmen B1 in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Emmen A1 kwam opnieuw niet tot winst en verloor in Rotterdam met 1-0 van Sparta. Emmen C1 behaalde een ‘normale’ 4-0 zege op hekkensluiter Go Ahead Eagles C1
Sparta Rotterdam A1-Emmen A1 1-0
Evenals de thuiswedstrijd verloor Emmen ook de return met 1-0. Toen een onfortuinlijke nederlaag, ook nu had Emmen zeker een puntje verdiend. De wedstrijd stond in het eerste half uur op een laag niveau, alleen de thuisclub leek een kansje te krijgen maar Nick Schenkel verhinderde dat met een onderschepping. De beste mogelijkheid voor Emmen viel na ruim een half uur toen Emiel de Vries op Tom Boelen passte wiens inzet echter ternauwernood door de Spartaanse doelman kon worden gekeerd.
Na de pauze kwam Daniel Manning een paar keer dreigend door maar de goede voortzetting ontbrak. In de 56ste minuut ontstond de enige treffer, Nick Schenkel verloor een duel op het middenveld waarna Sparta kon scoren. Twee minuten later kreeg een Rotterdammer rood wat voor Emmen het sein was om met extra aanvallers een slotoffensief in te zetten. Vier minuten voor tijd was het ook dichtbij de gelijkmaker maar Nick Doorn en Dada Bugera in de rebound slaagden er niet in de Sparta-doelman te passeren.
Opstelling Emmen: Danes; Meertens (59. Wever), Doorn, Schenkel, Klaassens; Bosman, Van Eeken (59. Schonewille), Boelen; Manning, Bugera, De Vries.

SC Heerenveen B1-Emmen B1 1-4
Na de onverwachte nederlaag tegen Fortuna Sittard was dit een opsteker van jewelste voor de Emmenaren. Daarbij was de eindstand geenszins geflatteerd want er waren mogelijkheden op een nog hogere uitslag. Emmen speelde vanaf de eerste minuut fel op de bal wat al snel tot een kans voor Bjorn Zwikker leidde. Hij schoot echter over. Na een kwartier kopte verdediger Danny Husers uit een hoekschop van Harm Hindriks de openingstreffer tegen de touwen: 0-1. Acht minuten later kwam de thuisploeg op gelijke hoogte maar Emmen liet zich niet van de wijs brengen. Het tweede doelpunt ontstond eveneens uit een hoekschop van Hindriks. Deze keer nam Lascal Boer de bal ineens op de pantoffel: 1-2. Ook na rust ging Emmen gewoon door met het overklassen van de hoger geklasseerde Friezen. In de 45ste minuut werd het 1-3 door Randy Balsala die bij de tweede paal staande een vrije bal van Harm Hindriks intikte. Twee minuten voor het einde zette Bjorn Zwikker het slotaccoord met de 1-4.
Opstelling Emmen: Eulink; Balsala, Husers, De Roo, Hindriks; Hoolsema, Zwikker (78. Rojer); Voorintholt, Boer (67. Guchelaar), Bruinsma (70. Pot)

Emmen C1-Go Ahead Eagles C1 4-0
Het was niet de beste wedstrijd van het seizoen van de C-jeugd maar toch ruimschoots voldoende om de Deventenaren met een forse nederlaag naar huis te sturen. Emmen kwam vlot op voorsprong toen spits Richard Johannis een prima aanval via Frank de Jong en Doze Manuel afrondde. Het tweede doelpunt werd eveneens door Johannis gescoord na een lange trap van achter uit. Na de rust bleef het een matig duel met veel slordigheden. Het goede nieuws waren de twee doelpunten die Emmen aan het totaal toevoegde. Helal Nouri nam de 3-0 voor zijn rekening en Janko Dekker trof doel toen zijn vrije trap vanaf ruim 25 meter tot zijn eigen verbazing het doel in vloog.
Opstelling Emmen: Feenstra; Gortz, Zuidberg, Dekker, De Jong; Jelle Siekman, Wakker (Poelman), Nouri; Johannis, Dost, Manuel.

Drachtster Boys C1-Emmen C2 12-2
Een dramatische nederlaag voor de jongste C-jeugd. Na een kwartier spelen blesseerde Pascal Kerkdijk zich zo zwaar dat aanvankelijk aan een beenbreuk werd gedacht. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek het echter een zware kneuzing te zijn. Misschien onder invloed van het gebeurde plus daarbij het feit dat er spelers aan andere elftallen moesten worden afgestaan ging C2 er volledig onder door. Rick ten Voorde en Bas Bonsink smaakten het, wrange, genoegen de twee Emmer goals te scoren.

Emmen B2-Noordscheschut B1 2-2
De uitwedstrijd was met 4-2 verloren, dus was Emmen belust op revanche. Dat lukte evenwel maar gedeeltelijk in een teleurstellende wedstrijd. De start was nochtans veelbelovend met kansen voor Hidde Rog en Rob Schreuder. Daarna leek het alsof iedereen de gemaakte afspraken was vergeten. Er werd veel te slap gespeeld en die lijn werd na de rust doorgetrokken. In de 55ste minuut kwam Emmen zelfs op een 0-1 achterstand. Dat zette de Emmenaren blijkbaar aan het denken en er werd plotsklaps met meer passie gevoetbald. Uit een voorzet van Rob Schreuder zorgde uitblinker Jasper Swager vervolgens voor de gelijkmaker. Een verdedigingsfoutje leidde kort daarop echter tot een 1-2 stand. In de 70ste minuut werd het 2-2 Joel de Almeida scoorde na goed voorbereidend werk van Jordy Beeksma. Pogingen om de winnende treffer te forceren liepen daarna op niets uit. Al met al een teleurstellend resultaat, te veel Emmenaren bleven onder hun normale niveau.

Emmen D1-Flevo Boys D1 4-1
Emmen zette vanaf het eerste fluitsignaal druk en dat leidde al in derde minuut tot de openingsgoal van Jori Bouws na voorbereidend werk van Wouter Beijering. Na mogelijkheden voor dezelfde Bouws en Hilan Kaddouri, beiden schoten over, was Bouws na een kwartier wederom succesvol. Deze keer kwam de pass van Gianluca Caria. Daarna nam Emmen wat gas terug maar pakte na de pauze de draad weer op. In de vijfde minuut verhoogde Wouter Beijering tot 3-0 waarna de ploeg uit Emmeloord werd beloond voor stug doorzetten en 3-1 liet aantekenen. In de laatste minuut scoorde Yori Bouws zijn derde goal van de dag na een prima via Aaron Petstra en Simon IJzerman opgezette aanval.
Opstelling Emmen: Pascual Koops, Maikel Arling, Robert Mensinga, Yannis Kazantzis, Tim Pieters, Dries-jan Bal (36. Simon IJzerman), Hilan Kaddouri, Ruben Hoek (36. Radomir Djukic), Jori Bouws, Gianluca Caria (36. Aaron Petstra), Wouter Beijering.