Jong Emmen klopt FC Zwolle

Jong Emmen heeft een keurige 3-1 overwinning op Jong FC Zwolle behaald. Dirk Jan Derksen nam met twee treffers het leeuwendeel van de score voor zijn rekening. Het was de tweede seizoenszege voor Jong Emmen dat eerder FC Groningen met dezelfde cijfers klopte.
Jong Emmen, gecoached door Rene Hake, had met Dirk Jan Derksen, Rutger Feijer, Frank Karreman en Nino Furfaro vier spelers uit de eerste selectie in de ploeg terwijl FC Zwolle het alleen met de tweede garnituur deed. Dat belette de Zwollenaren evenwel niet een redelijk spelletje op de uitstekende grasmat van het Unive stadion te leggen. Het aantal kansen in de eerste helft bleef echter aan de magere kant. De score van Emmen kwam tot stand na een vrije trap van Furfaro die door Derksen koppend in 1-0 werd omgezet. Kort daarna kopte Feijer nogeens in de handen van de Zwolse doelman Dennis van der Kraan.
De tweede helft was aantrekkelijker en na tien minuten kwam de thuisploeg op 2-0. Gerry Snip brak op rechts door en zette voor op Dennis van den Driessche die heel fraai uithaalde: 2-0. De wedstrijd was daarmee echter nog niet gewonnen want een klein kwartier later verkleinde linkerspits Tjeerd Korf met een prima actie tot 2-1. Maar praktisch in dezelfde minuut verhoogde Dirk Jan Derksen de marge weer tot twee doelpunten toen hij een voorzet van Dennis van den Driessche simpel kon intikken.
Jong Emmen-Jong FC Zwolle 3-1 (1-0). 35.Derksen 1-0, 55. Van den Driessche 2-0, 67. Korf 2-1, 68. Derksen 3-1. Scheidsrechter: Heins.
Jong Emmen: Reijs; Snip, Feijer, Mooibroek, Karreman; Tzelepis, Van Braam, Sloots (46. Sewuster); Van den Driessche, Derksen (70. Fuhler), Furfaro (46. Malkus).