Emmen twintig minuten goed in Valthermond

Emmen heeft de ingebruikneming van de lichtinstallatie van de vv Valthermond opgeluisterd met een 4-1 overwinning. Een mager resultaat vooral gezien het feit dat reeds na zeventien minuten spelen een 4-0 voorsprong was bereikt.
Emmen kwam in de eerste helft met de basisopstelling in het veld waarbij alleen Rodney Cairo ontbrak. Het ging in een hoog tempo van start met flitsende aanvallen die de Valthermond verdediging deden duizelen. Mourad Mghizrat (7de), Marcio Junqueira (8ste en 9de) en Nino Furfaro (17de) drukten het overwicht in een 0-4 stand uit. Daarna stokte de scoringsdrift, de aanvallen werden trager en onnauwkeuriger opgezet waardoor de derdeklasser weer op adem kon komen.
In de tweede helft kwamen bij Emmen de jonkies opdraven waaronder de A-junioren Martijn Bosman, Daniel Manning, Edwin Doorn en Johan Wigger. Het spel werd er echter niet beter op en Valthermond was de enige ploeg die in het tweede bedrijf scoorde. Daarvoor was overigens wel een fout van de Emmen doelman nodig.

Opstelling Emmen eerste helft: Ditewig; Prinsen, Boekweg, Wolters, Tieltjes; Kayis, Berger, Blaauw; Furfaro, Junqueira, Mghizrat.
Tweede helft: Ditewig; Tzelepis, Feijer, Wigger, Prins; Bosman, Junqueira, Kayis; Manning, Derksen, Doorn.