Emmen B1 na rode kaart van de rol

Emmen A1-ADO Den Haag A1 1-2

Emmen A1 had tegen de goede middenmoter uit Den Haag een uitstekende kans op de eerste overwinning van het seizoen maar verspeelde in de slotfase de drie punten. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op met aan beide kansen weinig doelrijpe mogelijkheden. Zo halverwege stichtte Martijn Bosman met een vrije trap het eerste gevaar voor de Haagse doelmond. Twee minuten later, in de 27ste, was het wel raak. Na een korte corner kreeg de Haagse defensie de bal niet weg en Arend Schonewille kon de bal langs doelman Schellevis prikken. Kort voor de pauze was ook Emiel de Vries, linkerspits bij afwezigheid van de geblesseerde Mark Wever, dicht bij een treffer maar zag zijn inzet van de doellijn gekopt.
Direct na de pauze oefenden de door Raymond Atteveld getrainde Hagenaars veel pressie uit maar de Emmer verdediging, waarin Edwin Doorn met Johan Wigger het centrum vormde hield stand. Emmen hield zich met counteren bezig en uit eentje daarvan was Daniel Manning dicht bij succes maar schoot rakelings over. De Haagse storm verflauwde zo lanmgzamerhand zonder dat het een doelpunt opleverde. Maar juist in de fase dat Emmen de zaken onder controle had viel de gelijkmaker. Bij een hoekschop kopte ADO-verdediger Christiaan Kum ongehinderd in. Doelman Sander Danes ging hierbij niet vrijuit wat ook in de laatste minuut het geval was toen Emmen ook nog de 1-2 moest incasseren. Invaller Ronald Trel profiteerde en schoot de luid bejubelde 1-2 in.
Opstelling Emmen A1: Danes: Meertens, Doorn, Wigger, Schenkel; Benali, Bugera (85. Boelen), Bosman; Manning, Schonewille, De Vries (87. Van Eeken).

Vitesse B1-Emmen B1 4-2
Emmen heeft lang uitzicht op een puntje gehad maar ging na een onterechte rode kaart voor Martijn Kamps in de slotfase alsnog onderuit. In het eerste half uur lukte er weinig of niets bij Emmen. Alleen doelman Tom Eulink kwam voortdurend in beeld en aan diens goede vorm was het te danken dat Vitesse in die fase op een 2-0 voorsprong bleef steken. Op slag van rust verkleinde Emmen echter tot 2-1. Er ging een vrije trap van Harm Hindriks aan vooraf die vervolgens door Bjorn Zwikker werd ingetikt: 2-1.
Na de rust ging het er nog florissanter voor Emmen uitzien toen in de 55ste minuut Koen Otten een vrije bal ineens achter de Arnhemse doelman joeg: 2-2. Een zwak leidende en met gele kaarten strooiende arbiter, ook Vitesse kreeg haar deel, zorgde evenwel voor een kentering. Hij zag in een val van Martijn Kamps een schwalbe en trakteerde de Emmenaar op een tweede gele kaart. In de 70ste minuut werd het vervolgens 3-2, een doelpunt waaraan volgens Emmen een buitenspelluchtje hing maar de scheidsrechter negeerde de protesten. Kort voor tijd werd het nog 4-2.

Emmen C1-Ajax C1 0-5
Ajax bezat zonder enige twijfel de meeste kwaliteit maar indien Emmen in de beginfase van de geboden kansen gebruik had gemaakt, was de uitslag waarschijnlijk aanzienlijk minder afgetekend geweest. Binnen vijf minuten lieten de Emmenaren twee dotten van kansen liggen waardoor Ajax met de schrik vrij kwam. ,,Het had gewoon 2-0 kunnen staan”, erkende Ajax-trainer Maarten Stekelenburg volmondig. Pas in de slotfase van de eerste helft viel de eerste treffer middels een schot vanaf een meter of twintig. In de tweede helft probeerde Emmen er met alle macht een goed resultaat uit te slepen maar het werkte averechts. Ajax profiteerde van het risicovolle spelletje dat Emmen op de grasmat legde en scoorde nog vier keer. Waarbij de 0-4 vanuit buitenspelpositie werd gescoord.

Emmen C2-Leek Rodenburg C1 2-4
In een matige wedstrijd liet C2 de punten aan de Leeksters. Binnen vijf seconden lag de bal reeds achter doelman Niels Luisman. Emmen had wel het beste van het spel maar die vroeger domper bleef de ploeg achtervolgen. De gasten kwamen vervolgens nog op 0-2 voordat Jordy Beeksma de 1-2 liet aantekenen. Jordie Swama liet daarna de kans op de gelijkmaker liggen door een strafschop te missen. Leek Rodenburg bouwde tot aan de rust de voorsprong uit tot 1-3.  In de tweede helft oefende Emmen wel pressie uit maar moest toezien hoe Leek Rodenburg op 1-4 kwam. Niels den Heyer scoorde daarna nog tegen: 2-4.

FC Meppel B1-Emmen B2 0-11

SC Heerenveen D1-Emmen D1 5-2
Een duidelijke nederlaag tegen de koploper in de topklasse. De thuisclub stond bij het ingaan van de rust reeds met 3-0 voor. Emmen had een mogelijkheid via Jori Bouws maar die schoot kort na de 1-0 van SC Heerenveen over. Direct na rust werd het 4-0 waarna vier minuten later Rick ten Voorde na een steekpass van Gianluca Caria tot 4-1 verkleinde. Na de 5-1 uit een niet verdiende strafschop zette Rick ten Voorde het slotakkoord met zijn tweede treffer.
Opstelling Emmen D1: Pascual Koops, Jisry Hoff (Simon Ijzerman), Yannis Kazantzir (Radomir Djukic), Gerben Rog, Tim Pieters, Robbert Mensinga (Fabian Stevens), Maikel Arling, Hilan Kaddouri (Aron Petstra), Rick ten Voorde, Gianluca Caria en Jori Bouws.