Jong Emmen is aan goede serie bezig

De winst op Jong Go Ahead Eagles was gezien het aantal scoringskansen meer dan verdiend. Vooral in de eerste helft kreeg Emmen een behoorlijk aantal kansen. In de 7e en 9e minuut bijvoorbeeld kwam Jeroen Fühler, beide malen na voorzetten van Daniël Manning, in goede positie maar zijn schoten waren te zwak. Erwin Doorn, net over, en een kopbal van Fühler uit een hoekschop die eveneens over de doellat verdween bewezen het overwicht van de thuisclub. Go Ahead Eagles kreeg twee maal de gelegenheid om gevaar voor het doel van Ignas Peek te stichten na slordig verdedigingswerk van Emmen maar kon daarvan niet profiteren. Kort voor rust was Emmen nog gevaarlijk via een voorzet van Nick Schenkel waar Martijn Bosman net geen voetje tegen aan kreeg en op slag van rust schoot Bosman in de handen van de doelman. Na de rust maakten beide partijen optimaal gebruik van de wisselmogelijkheden maar de kansen zoals die zich voor de rust voordeden kwamen er niet meer. Tot in de extra tijd toen Martijn Bosman vanaf een meter of acht vrij kon aanleggen en Jong Emmen naar de 1-0 zege schoot.
Jong Emmen: Peek; Schenkel (65. Voorintholt), Van Braam, Mooibroek, Ait-Mama; Kamps, Doorn (80. Sloots), Bosman; Manning, Fühler (57. Van Eeken), Spekken.