Emmen A1 blijft op eigen kracht in eerste divisie

Stormvogels Telstar A1- Emmen A1 0-1
De drie punten waren zeker verdiend maar erg soepel liep het niet. Ruim tachtig minuten lang bleef de stand dubbelblank terwijl Emmen vanaf de 70ste minuut ook nog met een rode kaart voor Martin de Roo werd geconfronteerd. Maar juist in deze fase sloeg Emmen middels het ‘doelpunt van het jaar’ van Ron Kuper toe.
Emmen kende een moeizame start omdat de thuisclub er in slaagde een mannetje op het middenveld over te houden waardoor er af en toe gevaarlijke tegenaanvallen ontstonden. Na een minuut of twintig kreeg Emmen de zaak beter onder controle wat werd ingeleid door een prima schot van Tom Boelen waarop de doelman van de thuisclub een antwoord had. Na een klein half uur werd vervolgens een inzet van Mark Wever van de doellijn gehaald terwijl kort voor de pauze Jesper Voorintholt eerst een schot zag worden gestopt en kort daarop werd omver gekegeld wat eigenlijk een strafschop had moeten opleveren. De scheidsrechter had evenwel andere gedachten.
Direct na de pauze kreeg Emmen het weer wat moeilijker. Stormvogels Telstar verkreeg een overwicht en was bepaald niet van plan de punten cadeau te geven. Martin de Roo moest in de 60ste minuut op de doellijn redding brengen en vijf minuten later hield doelman Lennon Ebeltjes, invaller voor de geblesseerd geraakte Tom Eulink, de nul vast.
In de 70ste minuut moest Martin de Roo er met rood af. Collega verdediger Ron Kuper was een tikkeltje verblind voor de zon en kopte te zacht terug. Martin de Roo corrigeerde de fout door behalve de bal ook een speler te raken en moest verdwijnen. Er ontstond vervolgens een overwicht voor de thuisclub maar reële kansen kwamen daar niet uit. Negen minuten voor het einde, overigens verlengt met zes minuten extra speeltijd, viel dan de verlossende treffer. Renco van Eeken bracht de bal voor de goal na een slecht genomen hoekschop. Stormvogels Telstar kon niet voldoende opruimen waarop uitgerekend Ron Kuper, de inleider tot de rode kaart, de bal over de doellijn werkte: 0-1. Daarna was de bekende ‘vrouwen en kinderen eerst taktiek’ aan de orde en die bleek Emmen goed te beheersen.
Emmen A1: Eulink (20. Ebeltjes); Jarno Voorintholt, Kuper, De Roo, Klaassens; Schepers, Van Eeken, Boelen; Jesper Voorintholt (80. Bruinsma), Schonewille (85. Meertens), Wever (71. Otten).

Emmen B1-Cambuur Leeuwarden B1 5-2
Een duel waar behalve de eer weinig meer op het spel stond. Het eindigde in een gemakkelijke 5-2 zege voor de Emmenaren die halverwege de tweede helft even in verdedigend opzicht de teugels lieten vieren waardoor het gedegradeerde Cambuur van 3-0 tot 3-2 kon terug komen. In de slotfase werd het krachtsverschil toch nog in twee treffers uitgedrukt.
In de 12e en 22e minuut was de combinatie met Björn Zwikker als aangever en Randy van der Weide als afmaker twee keer succesvol. Een Cambuur verdediger had voor rust bijna de 3-0 op zijn geweten door de eigen doellat te raken. Danny Jaspers verhoogde in de 45e minuut tot 3-1 waarna Emmen in een slordige fase belandde. De Friezen Titawanne en Hoekstra maakten daarvan gebruik door de achterstand tot 3-2 te verkleinen. Björn Zwikker, uit een strafschop nadat Randy van der Weide was onderuit gehaald, en Helal Nouri in de 79e minuut waren verantwoordelijk voor de 4-2 en 5-2. Invaller Wesley Wakker raakte in de slotfase nog de lat.
Emmen B1: Poelman (79. IJzerman); De Vries (66. Wakker), Fühler, Rog, Boer; Nouri, Zwikker, De Jong; Van der Weide, Jaspers (70. Moolhuizen), Manuel (50. De Sevren Jaquet).

Emmen B2-Frisia B1 6-0
Van een echte wedstrijd was geen moment sprake, het krachtsverschil was veel te groot. Richard Johannes brak in feite het verzet reeds met doelpunten in de 5e en 7e minuut. Zonder verdedigend in problemen te komen duurde het tot de 36e minuut voordat Bas Dost uit een hoekschp van Rob Herbers de 3-0 liet aantekenen. Na rust tilden Janko Dekker in de 55e, de voorbereiding was van Dennis Avci, en Marco Zuidberg de stand naar 5-0. Janko Dekker maakte het halve dozijn vol door een vrije trap vanaf twintig meter in te schieten. Frisia was overigens gedwongen de laatste tien minuten wegens blessures met acht man uit te spelen. Emmen maakte daarvan te weinig gebruik.
Emmen B2: Feenstra; Cremers, Zuidberg, Siekman (41. Kerkdijk), Dekker; Moolhuizen, Wakker (41. Swama), Görtz (41. De Vries); Johannes (50. Avci), Dost, Herbers (50. Wolbers).

Emmen D1-Drachten D1 9-0
Na één helft spelen leidde de thuisclub reeds met 6-0. Jurgen Locadia opende met een als voorzet bedoeld schot in de zesde minuut de scoren. Daarna ging het slag op slag. Martin Scholtens, Dylan van Bree, Herman Hindriks, nogmaals Scholtens en Van Bree met zijn tweede goal zorgden voor de 6-0 ruststand. Wouter Beijering, Brian Bos en Simon IJzerman scoorden na de doelwisseling voor Emmen.
Emmen D1: Blanken; Eggengoor, Van Houten, Heerkes, Huser (Fokkens); Hindriks, Locadia (Slagveer), Scholtens (Stevens); Van Bree, IJzerman, Beijering (Bos).

Quick ’20 C1-Emmen C2 6-0
In de eerste helft werd Emmen C2 door de koploper uit Oldenzaal onder de voet gelopen. Met als gevolg een 4-0 ruststand. Na wat taktische aanpassingen speelden de Emmenaren een goede tweede helft met Maurodos Reis als absolute uitblinker. Kansen voor achtereenvolgens Jori Bouws, Michael Arling en Jessie van der Graaf bleven evenwel onbenut.
Emmen C2: Pascual Koops, Jarco Westerhof, Corbin Kuilder,Mauro dos Reis, Gerben Rog, Gianluca Caria, Jori Bouws, Aziz Farsad ( 35. Radomir Djukic ), Bernard Bakker, Jessie van der Graaf, Michael Arling