Jong Emmen geeft 2-0 voorsprong weg

Niki Leferink was in de eerste helft de opvallendste speler. Hij is bezig wedstrijdritme op te doen en was aardig bezig. Na elf seconden was hij zelfs dichtbij de openingsgoal maar schoot iets te zacht. In de 20ste minuut deed hij wel waarvoor hij is aangetrokken. Hij omspeelde doelman Hogervorst keurig en liet de 1-0 aantekenen. Na een half uur had Leferink ook een fors aandeel in de 2-0 toen hij terug legde op Martijn Bosman die vanaf achttien meter de bal snoeihard langs doelman Marc Hogervorst joeg. Emmen leek op rozen te zitten en had alleen af en toe wat plaagstootjes van rechterspits Tarik Divarci te verduren. Divarci kwam een minuut voor rust echter wel tot scoren. Niet voor het eerst in het Unive stadion overigens want hij was op het eind van het vorig seizoen en in de voorbereiding bij Emmen op proef. Amper een halve minuut later kwam Stormvogels Telstar ook nog op gelijke hoogte toen Kevin Mooibroek op de rand van de zestien een strafschop veroorzaakte die door Jordy de Vet werd benut: 2-2.
Na de pauze werd niet meer gescoord maar dat was geen afspiegeling van het spelverloop. Het had evengoed 5-5 kunnen zijn indien alle riante mogelijkheden waren benut. Direct na rust moest doelman Ignas Peek al de doorgebroken Divarci van een treffer afhouden. In de 68ste minuut blonk de Emmer goalie nogmaals uit bij inzetten van Post en Cameron. De kansen voor Emmen lagen in de slotfase met de voor Leferink ingevallen Jeroen Fuhler enkele malen in de rol van aangever. In de 82ste en 88ste minuut zette hij Ron van Braam en Dennis van den Driessche vrij voor de keeper maar het tweetal was niet koel in de afwerking. In de eerste minuut van de extra tijd kreeg Van den Driessche nogmaals een goede schietkans maar stuitte wederom op de doelman.
Jong Emmen-Jong Stormvogels Telstar 2-2. 20. Leferink 1-0, 31. Bosman 2-0, 44. Divarci 2-1, 45. De Vet (strafschop) 2-2.
Opstelling Jong Emmen: Peek; Schenkel, Wigger, Mooibroek, Spekken; Sloots, Kayis (46. Van den Driessche), Van Braam; Bosman, Leferink (65. Fuhler), Manning (78. Bugera).