Eerste driepunter voor Emmen A1

Emmen A1-Cambuur Leeuwarden A1
De start van Emmen was niet bijster hoopgevend. Al na ruim een minuut spelen stond het 0-1 toen Miquel Leria namens de gasten over rechts zo kon doorlopen. Pas toen doelman Lennon Ebeltjes was gepasseerd, schrok de Emmer verdediging wakker. Emmen had moeite om in het juiste ritme te komen en had geluk toen de Leeuwardenaar Loukili na een klein half uur in het zijnet schoot. Daarna greep de thuisploeg het initiatief wat in de 33ste minuut leidde tot de gelijkmaker. Een diepe bal van Ron Kuper op de eigen helft belandde in het strafschopgebied op het hoofd van Renco van Eeken die met een boogbal de Friese doelman passeerde: 1-1. Doelman Simon Skarey van Cambuur was overigens bepaald geen uitblinker want op slag van rust liet hij een onschuldige inzet van Jesper Voorintholt door zijn handen glippen waardoor Emmen fortuinlijk met 2-1 kon gaan rusten.
Na de pauze pakte Emmen de boel weer op waarmee het de eerste helft had afgesloten en was gewoon sterker. Maar in plaats van de 3-1 werd het in de 53ste minuut 2-2 via een treffer van Rene Hoen. Emmen protesteerde omdat er van buitenspel sprake zou zijn geweest maar de scheidsrechter ging daar niet op in. Als kanttekening moet er wel bij worden gezegd dat de Emmer verdediging daar voorafgaande bepaald zwak ingreep. Het werd vervolgens nog een spannend laatste half uur met kansen over en weer. In de 74ste minuut zette Arend Schonewille met een prima goal Emmen weer op voorsprong: 3-2. In blessuretijd kreeg Emmen zelfs nog mogelijkheden via Jesper Voorintholt en Frank Hoolsema maar de laatste was voor de gasten. Dat had gemakkelijk de 3-3 kunnen opleveren maar de vrijstaande Leeuwardenaar mikte naast.
Opstelling Emmen A1: Ebeltjes; Jarno Voorintholt, Kuper, Klaassens, Broekema; Kamps, Boelen (84. Hoolsema), Van Eeken; Jesper Voorintholt, Schonewille, Wever (46. Rojer).

Stormvogels Telstar B1-Emmen B1 0-1
Een uitstekend resultaat voor de Emmenaren op een tegenstander die samen met Ajax B2 de tweede plaats deelde. Gemakkelijk was het overigens niet maar dat had Emmen ook niet verwacht. Na een goed begin had Emmen, zonder Joel de Almeida en Richard Johannes, in de eerste helft de grootste moeite om vooral de zeer talentvolle spits Emanuel ‘Emma’ Bau van het scoren af te houden. Met de 0-0 was het dan ook blij. In het tweede deel begon Emmen wederom goed maar gaf daarna te veel ruimte weg aan de fysiek sterke gastheren. Doelman Randy Poelman had echter goed kijk op de hoge ballen terwijl de achterhoede prima door Martin de Roo werd gedirigeerd.Toch leek het duel op een brilstand af te koersen. De extra tijd van vijf minuten was ook bijna voorbij toen Emmen alsnog toesloeg. Martin de Roo zette een vrije trap scherp voor en Hidde Rog schoot de winnende treffer binnen: 0-1.
Opstelling Emmen B1; Poelman; Husers (60. Fuhler), Rog, De Roo, Boer; De Vries, Nouri, Van der Weide (41. Manuel); De Sevren Jaquet, Jaspers (70. Jager), Pot.

LSC B1-Emmen B2 3-2
Een dreun voor het tot dan toe ongeslagen Emmen B2 dat het vooral te kwaad had met het fysieke geweld van de Lycurgus Sparta Combinatie uit Sneek. Toch kreeg Emmen, dat over het algemeen de fout maakte de aanvallen in een te traag tempo uit te voeren, in de eerste helft best redelijke kansen. Een kopbal van Marco Zuidberg had een beter lot verdiend en even later raakte hij zelfs de lat. Zuidberg moest in de tweede helft voortijdig het veld verlaten wegens een enkeleblessure. Pascal Kerkdijk schoot tegen de paal terwijl Kevin Gortz en Denis Avci het doel maar net misten. Een misverstand in de Emmer achterhoede leidde vervolgens na ruim een half uur de 1-0 stand in. Kort voor rust kwam Emmen via een door Janko Dekker genomen strafschop (Bas Dost was vast gehouden) op gelijke hoogte. De 2-1 na rust was evenals de eerste goal van LSC van het vermijdbare karakter. Een schot in de bovenhoek buiten bereik van doelman Folkert Feenstra betekende in de 70ste minuut een 3-1 stand. Emmen kwam snel via Bas Dost terug tot 3-2 maar de pogingen om tenminste nog een gelijkspel uit het vuur te slepen mislukten.
Opstelling Emmen B2; Feenstra; Gortz, Zuidberg (45. Jelle Siekman), Cremers, De Jong; Herbers, Moolhuizen, Avci; Dekker, Dost, Kerkdijk (47. Balsala).

Emmen C1-FC Groningen C1 1-2
Emmen C1 heeft zich uitstekend geweerd tegen het nog ongeslagen FC Groningen maar moest uiteindelijk toch weer genoegen nemen met een nederlaag. Een gelijkspel was volgens trainer Albert Koops een juiste beloning geweest. Na een 0-0 ruststand kwamen de gasten door Koos Werkman op een 0-1 voorsprong. Jordie Swama zorgde in de 58ste minuut echter voor de gelijkmaker na een door Jori Bouws genomen vrije trap. Een gelijkspel leek er in te zitten tot drie minuten voor tijd toen de Groninger Akbar Babak zijn ploeg voor de tweede maal op voorsprong zette en deze keer was het de beslissing.
Opstelling Emmen C1; Ijzerman; De Vries, Wolbers, Chakari, Jurgens; Bal (Zivcic), Wakker, Tim Siekman (Swama); Schijff, Beeksma, Bouws (Bonsink).

Emmen C2-WVC C1 4-0
Emmen C2 moest spelen tegen de nummer laatst wat tot gevolg had dat ongemotiveerd en veel te slap aan de wedstrijd werd begonnen. Na een 0-0 ruststand greep trainer Gerhard Husers in door vier wissels in te brengen. Er was toen meer beleving en de verwachte voorsprong kwam er ook. Via twee door Gerben Rog en Aziz Farsad benutte strafschoppen werd het 2-0. Een zeker lijkende 2-1 werd daarop op schitterende wijze gepakt door keeper Pascual Koops en in de tegenaanval scoorde Emmen de 3-0 middels een afstandsschot van Corbin Kuilder. Mauro dos Reis stond aan de basis van de mooiste goal nadat hij vanaf de achterlijn keurig Aziz Farsad aanspeelde en die de bal daarop achter de keeper van WVC plaatste. Emmen C2 blijft door dit resultaat nog steeds ongeslagen in de derde divisie oost.

Cambuur D1-Emmen D1 1-2
De spelers van Emmen D1 waren nogal onder de indruk van de omstandigheden. Er werd namelijk in het stadion op kunstgras gespeeld. Er was muziek, de opstellingen werden omgeroepen en de elftallen kwamen gelijktijdig het veld op. Misschien dat daarom de Emmenaren even niet bij de les waren want al in de eerste minuut stond het 1-0. Cambuur kreeg meer kansen maar stuitte vooral op doelman Bas Blanken die enkele fantastische reddingen verrichtte. In de 20ste minuut sloeg Emmen terug middels een goal van Yordi Eggengoor. In de tweede helft had Emmen het betere van het spel en ging op jacht naar de tweede goal. In de 10de minuut rekende Emmen op een strafschop toen Luciano Slagveer werd gevloerd maar de scheidsrechter had een andere mening. Twee minuten later was het wel raak. Jurgen Locadia was de maker nadat Herman Hendriks hem met een prachtige pass de diepte had ingestuurd. Daarna werd het spannend want Cambuur zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren. De Emmer verdediging bleef echter bij de les.
Opstelling Emmen D1: Bas Blanken (Yannick Berends); Jisry Hoff, Chris van Houten, Menno Heerkes ( Martin Scholtens), Niek Huser (Ruben Hoek), Fabian Stevens (Yordi Eggengoor), Jurgen Locadia (Herman Hendriks), Bryan Bos, Luciano Slagveer (Dilan van Bree), Simon Ijzerman, Wouter Beijering.