Jong Emmen fors onderuit bij Cambuur

Het wedstrijdverloop van Jong Cambuur-Jong Emmen deed ook een beetje aan FC Zwolle-Emmen denken. Een klein uur lang was de equipe van trainer Alfons Arts gelijkwaardig aan de gastheren om na het derde tegendoelpunt door het ijs te zakken. Na een half uur kwam de thuisclub op voorsprong door toedoen van Danijel Luketa na aangeven van uitblinker Ruben Schaken. Emmen kreeg genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen maar Daniël Manning, Dada Bugera en Rik Spekken lieten zien het hoofdstuk ‘Afwerken op de goal’ niet onder de knie te hebben. Acht minuten later scoorde Luketa, wederom na voorbereidend werk van Schaken 2-0. Op slag van rust sloeg Emmen terug via Daniël Manning. En het had zelfs met 2-2 kunnen gaan rusten maar Tom Boelen slaagde er net niet in de Friese doelman te passeren.
In de tweede helft liep Cambuur naar een regelmatige 6-1 overwinning. Ruben Schaken, André Herder en twee keer Ronald Bekema waren de boosdoeners. Dada Bugera liet tussendoor nog een goede mogelijkheid onbenut.
Volgens het programma zou Jong Emmen pas weer op 21 februari in het veld komen voor de uitwedstrijd tegen Stormvogels Telstar maar de afgelaste thuiswedstrijd tegen FC Zwolle is nu ingevoegd. Deze wedstrijd wordt op maandagavond 7 februari ingehaald.
Jong Cambuur-Jong Emmen 6-1 (2-1). 31. Luketa 1-0, 39. Luketa 2-0, 44. Manning 2-1, 54. Schaken 3-1, 61. Herder 4-1, 77. Bekema 5-1, 89. Bekema 6-1.
Jong Emmen: Eulink; Jarno Voorintholt, Sloots, Mooibroek, Snip; Bosman, Boelen (76. Klaassens), Spekken; Manning, Bugera (64. Schonewille), Van Eeken.