Jong Emmen door FC Groningen afgetroefd

Jong Emmen mag zich na twee nederlagen in de strijd om de Amstel Cup als uitgeschakeld voor de poulewinst beschouwen. Na de nederlaag tegen Cambuur op donderdag volgde maandagavond een fikse 5-1 nederlaag tegen Jong FC Groningen. Een verlies waarop niets viel af te dingen want de Groningers waren een klasse beter.
De Groningers kwamen met o.a. Brian Pinas en Jack Tuyp naar Emmen terwijl voorin met de centrumspits Kassim Bizimana een groot talent rondliep. Dat was duidelijk te veel klasse voor de Emmer verdediging die herhaaldelijk het nakijken had. In de eerste helft trof Ray Frankel na een kwartier doel waarna doelman Ignas Peek met een goede redding op een inzet van Bizimana de 0-2 verhoedde. De 0-2 viel toch op slag van rust door toedoen van Jack Tuyp.
Na rust kwam Dennis van den Driessche in het veld voor Erwin Doorn. Rik Spekken ging achter spits Jeroen Fuhler spelen en Emmen oogde iets beter. Dat de score opliep kon evenwel niet worden verhinderd. Bizimana, via onderkant lat, en een slalom van Jack Tuyp betekenden 0-3 en 0-4.
Emmen kreeg de eerste kans in de 63ste minuut toen Daniel Manning alleen richting doelman Lambers kon gaan maar recht op hem af schoot. Nick Schenkel kwam de eer toe de enige treffer voor Jong Emmen op zijn naam te krijgen. En het was een hele mooie want de linksback pegelde met rechts vanaf een meter of 25 de bal in de rechterbovenhoek: 1-4. Bizimana was kort voor tijd de Emmer verdediging weer eens te rap af en zette de 1-5 eindstand in de boeken.
Jong Emmen – Jong FC Groningen 1-5 (0-2). 14. Frankel 0-1, 45. Tuyp 0-2, 55. Bizimana 0-3, 67. Tuyp 0-4, 73. Schenkel 1-4, 87. Bizimana 1-5. Scheidsrechter: Diks.
Jong Emmen: Peek; Snip, Van Braam, Mooibroek, Schenkel; Bosman, Doorn (46. Van den Driessche), Sloots (72. Wever); Manning, Fuhler (72. Bugera), Spekken.