Emmen A1 fors onderuit, B1 wint met 4-0

Emmen A1-FC Zwolle A1 1-4
In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op. Emmen kreeg wat kansjes, Mark Wever was tot twee maal toe gevaarlijk, maar ook de Zwollenaren kregen mogelijkheden. De beste kans was tien minuten voor de pauze voor rechterspits Jesper Voorintholt maar hij schoot recht in de handen van de Zwolse goalie.
Na de pauze verving Daniel Balsala rechtsback Jarno Voorintholt maar nog voor de ploeg daarop was ingespeeld was doelman Tom Eulink reeds geklopt. Middenvelder Dennis van der Wal zorgde van dichtbij voor 0-1. Vier minuten later schoot linkerspits Arjen Spaan fraai in de linkerbovenhoek waarbij Eulink kansloos was. Emmen speelde te onsamenhangend om een probleem voor FC Zwolle te vormen en keek lijdzaam toe hoe Joram Hendriks (65) en opnieuw Spaan (84) voor 0-3 en 0-4 zorgden. Bij de laatste treffer ging Eulink niet vrijuit door tegen een Zwollenaar op te schieten. Berry Schepers zette het slotaccoord door in de 85ste minuut met een goed afstandsschot de 1-4 op het scorebord te zetten.
Opstelling Emmen A1: Eulink; Jarno Voorintholt (46. Balsala), Kuper, Meertens, Klaassens (66. Gaasbeek), Reins (66. Benes), Hoolsema, Jesper Voorintholt, Schepers, Schonewille, Wever (66. Rojer).

Emmen B1-Cambuur Leeuwarden B1 4-0
Evenals bij de wedstrijd van de A-junioren werd ook hier voor de pauze niet gescoord. In de tweede helft zette Emmen de gasten echter in een tijdsspanne van minder dan een kwartier in de hoek. Doze Manuel was daarbij de opvallendste speler door drie goals voor zijn rekening te nemen. De eerste viel in de 60ste minuut. Vijf minuten later werkte Randy van der Weide een assist van Dennis Avcic keurig af waarna Doze Manuel met een boogbal en een kopbal in respectievelijk de 70ste en 73ste minuut de 3-0 en 4-0 fabriceerde.
Opstelling Emmen B1: Ebeltjes; Fuhler, Rog, De Roo, Boer, De Vries (Gortz), De Almeida (Dekker), Pot (Avcic), Van der Weide, Jasper (Dost), Manuel.

Dalen D1-Emmen D1 0-8
Emmen was oppermachtig hoewel dat in de stand na een helft spelen nog niet tot uitdrukking kwam. Emmen leidde slechts met 1-0 dankzij een treffer van Herman Hindriks. Na de pauze werd het overwicht ook in doelpunten omgezet. Vooral Bryan Bos trad hierbij op de voorgrond door 0-2, 0-4 en 0-6 te scoren. Voor de resterende goals waren verantwoordelijk: Herman Hindriks (0-3), Martin Scholten (0-5) en Luciano Slagveer (0-7, 0-8).
Emmen D1 heeft het de komende week druk. Waarschijnlijk wordt maandag geoefend tegen FC Ter Apel. Woensdag staat CSVC in Coevorden op het programma waarna zaterdag BV Veendam de tegenstander is. Aanstaande zondag wordt dan in Hoogezand een demonstratiewedstrijd tegen Ajax D1 gespeeld.