Jong Emmen stelt in Leeuwarden teleur

Jong Emmen maakte in Leeuwarden weinig indruk. Er zat geen verrassing in het elftal en het aantal kansen was dan ook minimaal. Pas zes minuten voor de rust kregen de Emmenaren de eerste mogelijkheid die ook gelijk werd benut. Erwin Doorn werd binnen de zestien onderuit gehaald en Kevin Mooibroek schoot de aansluitende strafschop binnen. Omdat de Friezen al in de derde minuut op voorsprong waren gekomen betekende dit dus de gelijkmaker.
Na de pauze leek Jong Emmen er iets meer van te willen maken maar twee verdedigingsfouten in de 69ste en 73ste minuut zorgden er voor dat de winst bij de thuisclub terecht kwam. Emmen scoorde alleen wat de gele kaarten betrof: hierin waren Dada Bugera en Jarno Voorintholt succesvol.
Aanstaande maandag kan Jong Emmen zich in eigen stadion revancheren want dan komt Jong FC Groningen op bezoek (18.30 uur)
Jong Cambuur-Jong Emmen 3-1. 3. Steven Liers 1-0, 39. Kevin Mooibroek 1-1 (strafschop), 69. Rene Kalsbeek 2-1, 73. Tarek Hashemi 3-1.
Opstelling Jong Emmen: Danes; Jarno Voorintholt, Van Braam, Mooibroek, Schenkel; Snip, Sloots, Doorn; Manning (62. Van den Driessche), Fuhler (59. Bugera), Spekken (70. Wever).