Terug naar overzicht Terug

Jeugdtalent Omran Haydary van Roda JC naar FC Emmen


FC Emmen is erin geslaagd Omran Haydary los te weken van Roda JC. De eredivisionist uit Kerkrade wilde de 19 jarige rechtsbuiten na ruim 10 jaar jeugdopleiding graag behouden, maar de in Afghanistan geboren flankspeler tekende nimmer een meerjarige verbintenis, zodat hij zelf kon beslissen over zijn toekomst. Haydary droeg de afgelopen seizoenen fors bij aan de doelpuntenproductie van Roda JC O19. Hij scoorde gemiddeld ruim 20 goals per seizoen en fungeerde eveneens een slordige 15 keer per seizoen als aangever. Haydary gaf hedenochtend zijn jawoord aan de enige Drentse profclub, zodat hij tenminste het komende seizoen 2017/2018 in het rood-wit te bewonderen zal zijn.


Manager voetbalzaken Jan Korte over het aantrekken van het jeugdtalent: “We waren nog op zoek naar een behendige, watervlugge buitenspeler die een tegenstander het zo lastig maakt dat hij ruimte creëert voor zijn ploeggenoten, maar eveneens met een actie zijn eigen kans kan creëren, en dan vervolgens nog de bal in het mandje weet te leggen. We hadden hem al enige tijd op de radar, maar de laatste twee seizoenen hebben we Omran regelmatiger bekeken: wij zijn er van overtuigd dat hij toe is aan de volgende stap. We hebben er alle vertrouwen in dat hij zich bij ons door kan ontwikkelen en dat hij met zijn kwaliteiten het publiek kan vermaken.”

Omran Haydary: “FC Emmen laat zich de laatste jaren zien als een ambitieuze club met oog voor talent. Toen mijn zaakwaarnemer Henk-Maarten Chin mij attendeerde op de interesse van FC Emmen, ben ik in gesprek gegaan met de club. Het voetbaltechnische perspectief wat werd geschetst, sprak me erg aan. Ik krijg van FC Emmen de kans om mezelf te laten zien op het niveau van betaald voetbal. Daar ben ik erg dankbaar voor en kan nauwelijks wachten om mij te bewijzen op het podium dat FC Emmen mij biedt!”