Terug naar overzicht Terug

FC Emmen slaat dubbelslag op Transfermarkt


FC Emmen doet vandaag bijzonder goede zaken op de transfermarkt. De Drentse profclub wist van twee spelers een krabbel te bemachtigen en kan derhalve twee aanwinsten voor het volgende seizoen voorstellen: Jeroen Veldmate rondde vanochtend de medische keuring met succes af en komt transfervrij over vanuit Denemarken; hij tekende voor één seizoen. Alexander Bannink werd afgelopen seizoen vanaf de winterstop gehuurd van de Graafschap, en besloot na het reeds aangekondigde gesprek met de clubleiding over de toekomst zijn verblijf in Emmen te verlengen met maar liefst drie seizoenen, plus de mogelijkheid om daar nog een vierde seizoen aan vast te plakken.

Manager voetbalzaken Jan Korte vertelt over de twee aanwinsten: “We zijn bijzonder content dat we deze twee spelers al zo vroeg in de transferperiode hebben kunnen contracteren voor het komende seizoen. Met deze spelers voegen we ervaring maar vooral kwaliteit toe aan de selectie 2017/2018. Veldmate brengt met zijn 28 jaar op basis van zijn ervaring als centrale verdediger in de eerste- en eredivisie een stuk rust en leiderschap mee waar het hele elftal op kan leunen. Alexander Bannink (27) heeft als aanvallende middenvelder bij FC Emmen veelvuldig uitgeblonken en behoeft eigenlijk geen nadere introductie. Alexander is de middenvelder die de goal opzoekt, en scoort daarbij ook nog gemakkelijk. Hij is daarmee een belangrijke schakel in het aanvallende spel zoals we dat graag zien, en is essentieel voor het scorende vermogen van het elftal. Ondanks dat we nog niet klaar zijn met het samenstellen van onze selectie, kan Dick Lukkien over twee weken bij de eerste training in ieder geval aantreden met een kwantitatief en kwalitatief goede groep van 15 contractspelers. Bovendien willen we nóg meer dan voorgaande seizoenen onze jeugdspelers de kans geven aan te sluiten bij het eerste en daarom zullen acht van onze eigen jeugdtalenten in de gelegenheid worden gesteld de voorbereiding mee te draaien.”

Alexander Bannink: “Er was belangstelling van diverse clubs, maar bij FC Emmen had ik gewoon het beste gevoel. Voor mij was het dan ook niet de vraag òf ik zou blijven, maar hoe lang. Dat ik nu minimaal nog drie seizoenen in het rood-wit zal blijven spelen betekent veel voor me. Er ligt namelijk een plan bij deze club om vooruit te gaan waar ik me mee kan vereenzelvigen. De gedachte dat ik de komende jaren een bijdrage mag leveren aan de ambitie van de club, zorgt bij mij voor veel energie en daarom kijk ik uit naar komend seizoen om gewoon weer lekker aan de slag te gaan.”

Jeroen Veldmate: “FC Emmen heeft de afgelopen seizoenen heel aardig aan de weg getimmerd. De club speelt jaren op rij nacompetitie en heeft sportieve vooruitgang hoog in het vaandel staan. Clubleiding en technische staf hebben me er van weten te overtuigen dat wij elkaar komend seizoen verder kunnen helpen. Ik wil minuten maken om zo het plezier in het voetbal weer terug te krijgen, daarom maak ik deze overstap met overtuiging.”

Emmen, voetbal nacompetitie FC Emmen - NEC Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Alexander Bannink in actie tijdens de nacompetitie.

veldmate jeroen

Jeroen Veldmate in het tenue van Heracles Almelo.

abjv

Alexander Bannink en Jeroen Veldmate geflankeerd door de directeuren Wim Beekman en Ben Haverkort.