Terug naar overzicht Terug

Jeugdspelers SVBO en Drenthina wanen zich voor even profvoetballers!


Emmen – Jeugdvoetballers van SVBO en Drenthina waanden zich afgelopen donderdagavond voor even profvoetballers. De JO15-teams van twee clubs uit de gemeente Emmen speelden en oefenwedstrijd in het stadion Oude Meerdijk van FC Emmen.


Het initiatief kwam tot stand dankzij het Drents Verbond. Dat is een samenwerkingsverband van de Drentse eredivisionist met amateurverenigingen in de regio om kennis te delen. SVBO en Drenthina zijn beide lid van het Drents Verbond.

Ook de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) is aangesloten bij het Drents Verbond. De jeugdwedstrijd stond in dat kader onder leiding van cursisten die op dit moment de bondsopleiding ‘verenigingsscheidsrechter’ volgen. De cursisten fungeerden tijdens niet alleen als scheidsrechter, maar ook assistent-scheidsrechter. En zo sneed het mes aan twee kanten.

KNVB-docent Erwin Draaijer genoot van de verrichtingen van de scheidsrechters in opleiding. ‘Dit is een prima lichting. Hier zitten zeker veelbelovende arbiters tussen. Als ze goede begeleiding krijgen dan kunnen de verenigingen veel plezier aan hen beleven.’

De cursisten komen vier avonden bijeen in het clubhuis van de scheidsrechtersvereniging HZOD. ‘We zijn hier erg blij mee’, aldus het bestuur. ‘Uiteraard hopen we dat ze straks na diplomering ook als lid van onze vereniging kunnen verwelkomen. Wij kunnen dan extra begeleiding bieden om verdere stappen te zetten in deze mooi hobby.’

HZOD

Foto: De J015-teams van SVBO en Drenthina waanden zich donderdagavond voor even profvoetballers. KNVB docent Erwin Draaijer was ondertussen zeer te spreken over de verrichtingen van de scheidsrechters in opleiding. (Foto: HZOD)