FC Emmen onder 17 komt sneu weg

Alphense Boys JO19-FC Emmen JO19 3-3
Het was een wedstrijd voor de Emmenaren om niet al te snel te vergeten. Er ging veel goed maar ook ontzettend veel mis. Bij de thuisploeg wreef men zich de ogen uit want een punt te pakken tegen een tegenstander die het duel eigenlijk volledig in de greep had, was een groot wonder. ,,Een gestolen punt’’, was de reactie van de thuisclub dan ook.  Het probleem bij FC Emmen was vooral de wijze waarop de tegengoals tot stand kwamen. Daar gingen de nodige foute aan vooraf. Er werden bijvoorbeeld twee strafschoppen weggegeven en de rode kaart voor Jearl Margaritha was ook niet nodig geweest.  In de eerste helft kwam Alphense Boys uit een strafschop aan de leiding maar Freddy Quispel deed hetzelfde aan de Emmer kant waardoor de teams met 1-1 gingen rusten. In de 67e minuut leek FC Emmen de boel onder controle te hebben toen Giorney Rojer uit een voorzet van Jearl Margaritha de stand op 1-2 bracht. Een kwartier voor tijd stond het alweer gelijk maar de Emmenaren herpakten zich en met name Freddy Quispel die voor de 2-3 zorgde. Een verdedigingsfoutje vormde tien minuten voor tijd de inleiding tot de 3-3 uit een strafschop. Twee minuten later zag Margaritha rood maar met een man minder kreeg FC Emmen nog kansen die echter onbenut bleven.
FC Emmen JO19: Jalving; Luchies, Verheul, Spijkerman, Boonstoppel,  Scholte, Carty (42. Zwaagstra), Roosken, Rojer, Quispel, Margaritha.

FC Emmen JO17-Almere City FC JO17 3-3
Een doelpuntrijke wedstrijd met vele gezichten. FC Emmen begon slecht, kende een sterk slot van de eerste helft en boog na de thee een achterstand om in een voorsprong om in de laatste seconden van het duel de volle winst toch nog uit handen te geven. In het begin stond FC Emmen niet sterk te verdedigen met als gevolg twee goals tegen in de eerste tien minuten. Vooral de 0-2 was geen voorbeeld van geconcentreerd verdedigen. Na de 0-2 krabbelde FC Emmen weer op en kreeg kansen voor Maurice Tinholt en Lars Dijk. De 1-2 werd echter gescoord door Jeroen Welles in de 25e minuut. Kort daarna waren er nog prima mogelijkheden voor Jamai Kriekjes en Maurice Tinholt maar de rust ging in met een 1-2 stand. In de tweede minuut van de tweede helft nam Kriekjes met een mooi doelpunt de gelijkmaker voor zijn rekening. FC Emmen stoomde door en in de 52e minuut drukte Maurice Tinholt de 3-2 binnen. Vervolgens was het zaak de voorsprong over de streep te brengen. De eerste keer dat het in gevaar kwam was een strafschop voor de gasten in de 76e minuut. Almeerder Jeffrey Puriel kreeg de bal echter niet langs doelman Yme Meier. De drie punten leken in de knip tot Almere doelman Stije Resink in de extra tijd bij een hoekschop mee naar voren trok. De Emmer defensie had vervolgens geen antwoord op de kopstoot van de lange doelman: 3-3.
FC Emmen JO17: Meier: Fik, Klaassens, Funke, Mansaray, Ten Cate (68. Hulshof), Slor (62. Roufs), Dijk, Kriekjes (50. Draisma), Tinholt (76. Vermeulen), Welles.

tinholtx

Maurice Tinholt krijgt hier geen strafschop.

FC Emmen JO15 (1)- DZOH JO15 (1) 5-1.
Gelijk vanaf het begin zocht FC Emmen in deze Emmer derby het doel van DZOH op en in de 2e minuut was het dan ook al raak. Door een mooie bal van Jerginio Laken, had Tim Lemmen de bal voor het intikken: 1-0. In de 25e minuut kreeg FC Emmen een vrije bal, op dertig meter van de goal van DZOH. Damien Zwikker krulde de bal voor het doel en Stefan Kuik zag vervolgens zijn inzet door de keeper van DZOH gekeerd. Tim Lemmen pikte de rebound op en schoot de 2-0 binnen. Kort na de tweede goal zocht DZOH de aanval en binnen de minuut viel de 2-1 tegen een FC Emmen defensie die stond te slapen. Na de rust liep FC Emmen vlot weg naar 3-1. Uit een voorzet van Stefan Kuik kon Tim Lemmen gemakkelijk scoren: 3-1. FC Emmen bleef domineren en kort na de 3-1 viel de vierde goal voor de ploeg van trainer Ruud Jalving.  Een mooie assist van Tyrell Strik bereikte Kas Lamberink, die de bal behendig achter de keeper van DZOH plaatste: 4-1. DZOH kreeg amper kansen en kwam bijna niet van de eigen helft af. In de laatste minuut werd het nog 5-1 dankzij een treffer van Tyrell Strik in de 70e minuut. FC Emmen blijft hiermee in de race met Go Ahead Eagles en FC Groningen aan.
FC Emmen JO15(1): Wouter Sibon; Sebas van der Haar, Damien Zwikker, Jordy Egberts, David Brouwer, Tyrell Strik, Tim Lemmen, Stefan Kuik, Jerginio Laken (50. Nigel Teterissa), Kas Lamberink, Florian Zegiri 36. Lars Meijer).

FC Emmen JO11(1)-SC Heerenveen JO11(1) 1-4
Na een minuut stilte te hebben betracht ter nagedachtenis van de slachtoffers in Utrecht, ging het duel in hoog tempo van start. De eerste klap was voor SC Heerenveen dat in de vierde minuut scoorde: 0-1. FC Emmen hield de Friezen vervolgens goed onder druk maar in de 6e en 12e minuut moesten Björn Zoetekauw en Delano van Coevorden wegens felle overtredingen het veld verlaten. Lenn Savenije kreeg na een kwartier een goede kans maar schoot net naast. Drie minuten later werd zijn inzet wel beloond en schoot hij de gelijkmaker binnen. De Emmenaren speelden continu op de helft van de tegenstander maar moesten in de 25e minuut toch de 1-2 incasseren. Na de pauze counterde SC Heerenveen vlot naar 1-3 en bleven druk uit oefenen op de Emmer verdediging. In de tiende minuut moest FC Emmen doelman Joris van de Berg de 1-4 toestaan na een terugspeelbal die in een kuiltje bleef liggen. Daarna kreeg de thuisploeg nog enkele kansen zoals een kopbal van Delano van Coevorden op de lat maar gescoord werd er niet meer.
Urk JO13-FC Emmen JO13(2) 3-0.