Kjell Scherpen en Jafar Arias zijn de internationals van FC Emmen. Scherpen speelt met Oranje Onder 19 de EK kwalificatie. Arias speelt in het team van Curaçao de kwalificatie voor de CONCACAF Nations League.

De wedstrijden van onze internationals:

Woensdag 20 maart 19:00 uur, Sportpark De Boshoek:
Wales O19 – Nederland O19: 1-2

Nederland O19 speelde op het sportpark De Boshoek in Hardenberg de wedstrijd tegen Wales O19.
Onze doelman Kjell Scherpen stond wederom 90 minuten lang onder de lat namens Oranje. Nederland had gedurende de wedstrijd het meeste balbezit en stond het al snel in de 26ste minuut 0-1 door een doelpunt van Juan Castillo. Oranje leek de winst te verspelen doordat er in de laatste minuut een doelpunt werd gemaakt door Christian Norton (Wales). In de blessuretijd (90+2) besliste Van Den Berg de wedstrijd en werd het uiteindelijk 1-2 voor Nederland.

Kjell 16
Kjell 27

Kjell 10

Zaterdag 23 maart 16:00 uur, Sportpark Marsdijk:
Nederland O19 – Slovenië O19: 2-0

Zaterdag 23 maart speelde Oranje O19 op Sportpark Marsdijk in Assen tegen de leeftijdsgenoten van Slovenië. Kjell Scherpen, die het net als donderdag tegen Wales opvallend rustig had, keepte een goede partij. De Nederlandse internationals kregen genoeg kansen, toch werd het maar 2-0 in Assen. In de 12e minuut viel al de eerste goal door Lutsharel Geertruida (1-0). Het leek een grote uitslag te gaan worden maar pas in de 91e minuut werd er weer gescoord, ditmaal door Juan Familia Castillo (2-0).

Dinsdagavond spelen de internationals om 19:00 uur in Hardenberg bij HHC tegen Spanje de laatste wedstrijd van de kwalificatie. Een belangrijke wedstrijd voor Oranje, de mannen hebben aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor het EK, aankomende zomer in Armenië.

WhatsApp Image 2019-03-23 at 19.01.39

fgf

fer

Zaterdag 23 maart 23:00 uur, Sir Vivian Richards Stadion:
Antigua en Barbuda – Curaçao: 2-1

Curaçao heeft gisteravond helaas met 2-1 verloren van Antigua en Barbuda. Onze international Jafar Arias maakte helaas geen minuten. Gelijk in de eerste minuut maakte Carl Osbourne van Antigua en Barbuda al de 1-0. In de 37ste minuut herpakte Curaçao zich en werd het 1-1 door een rake kopbal van Gervane Kastaneer. Helaas wist Curaçao niet door te drukken en werd het net na de rust zelfs nog 2-1 voor Antigua en Barbuda door Junior Benjamin.

Dinsdag 26 maart 19:00 uur, Sportpark De Boshoek:
Nederland O19 – Spanje O19: 0-1

Oranje Onder 19 heeft zich helaas niet weten te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Armenië van komende zomer. In Hardenberg stond het negentig minuten lang 0-0 en dus leek het goed te komen voor Nederland, maar vlak voor tijd scoorden de Spanjaarden de 0-1. Een flinke domper voor de jonge leeuwen, waar Scherpen wederom onder de lat stond.