Jeugd FC Emmen winnaar Meerdijk derby

Emmen C1-RJO Heerenveen/Emmen C2 1-5
De jeugd van de amateurvereniging Emmen kende de beste start. Het hield in het eerste kwartier de ‘gasten’ grotendeels op eigen helft en de 1-0 was dan ook niet zo verbazingwekkend. In de achtste minuut kopte Maurice Kampman de bal onhoudbaar voor doelman Joost Schrik in de rechterbovenhoek. De FC jeugd kreeg maar moeilijk grip op de wedstrijd maar dat spelbeeld veranderde na de gelijkmaker. In de 20e minuut profiteerde Tom Heerkes van een verdedigingsfoutje en doelman Rakers moest capituleren: 1-1. Daarna waren de betere mogelijkheden voor de formatie van trainer Brugt Bergsma. Twee minuten voor het verstrijken van de eerste helft kreeg het een strafschop wegens hands toegewezen. Stefan Kikkert schoot vanaf elf meter onberispelijk in: 1-2. Amper een minuut later zette Tom Heerkes zijn ploeg op een 1-3 voorsprong waardoor FC Emmen met een prima gevoel kon gaan rusten. Het niveau na de pauze hield niet over, Emmen C1 deed wat het kon maar dat was niet voldoende om de tegenstander te verontrusten. Aan de andere kant zag Janiek Arends een doelpunt afgekeurd worden en Sander Boer bepaalde de eindstand op 1-5 met treffers in de 67e en 69e minuut.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baas, Kroeze, Berends, Heerkes, Boer, Kikkert, Spijodic.

Doelman Joost Schrik maakt een voorzet onschadelijk.