D-jeugd superieur in topduel tegen Flevo Boys

RJO Heerenveen/Emmen D2-Flevo Boys D1 5-0
Op papier leken de ploegen aan elkaar gewaagd te zijn omdat ze beiden 12 punten uit vijf wedstrijden hadden verzameld maar het is bepaald geen spannende pot voetbal geweest. Dat was de verdienste van de Emmenaren die in de eerste helft een voortreffelijke partij speelden.Er werd snel en intelligent gecombineerd en vanaf de eerste minuut werden de gasten onder druk gezet. Waar in eerdere wedstrijden de schutters het bij de Emmer ploeg nog wel eens lieten afweten, daar was nu geen sprake van. Vanaf de tiende minuut toen verdediger Frank Fokke uit een vrije trap de 1-0 binnen kopte werd de score regelmatig opgevoerd. Kort na de eerste goal raakte Roelof van Dijk de lat maar na een kwartier spelen verhoogde Jochem Scholten tot 2-0. Flevo Boys kwam er niet aan te pas en moest lijdzaam toezien hoe achtereenvolgens Jan Scholten (20e), Roelof van Dijk (27e) en Emil Bijlsma (29e) de ruststand op 5-0 bepaalden. FC Emmen trad na de rust met bijna dezelfde formatie aan maar het scoren wilden niet meer vlotten. Thyrann Lambers had de beste kans toen hij vanaf elf meter mocht aanleggen maar de Emmeloorder sluitpost keerde de strafschop. Daarna kwam het grote wisselen en werd het rommeliger, de inzet bleef echter op peil maar de opgelegde kansen werden minder talrijk.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink (45. Schepers); Fokke (45. Timmer), Muusse (31. Berends), Levon van Dijk, Harms (45. Bos), Luiken (45. Spang), Jan Scholten (Hindriks), Emil Bijlsma (45. Gierveld), Scheper (31. Hoogeveen), Roelof van Dijk (45. Lamberts)., Jochem Scholten.

Frank Fokke (midden) kopt de 1-0 binnen.

Jan Scholten (rechts) maakte de tweede treffer.

Thom Scheper (donker shirt) tegenover een stevige verdediger.