Terug naar overzicht Terug

René Hake nieuwe trainer van FC Emmen


 René Hake (38) is een goede bekende bij FC Emmen. Hij begon als speler in 1988 en werd na drie jaar als stagiair aangesteld. Hij bekwaamde zich verder in de jeugdopleiding en werd uiteindelijk  hoofd van de jeugdopleiding. Onder zijn leiding behaalde de jeugd successen en kwamen zowel de A- als B-junioren in de eredivisie uit. Huidige eredivisiespelers Bas Sibum, Bas Dost en Rick ten Voorde hebben in die periode de eerste stappen in de jeugdopleiding gezet. In de zomer van 2005 werd het contract met FC Emmen beëindigd en stapte hij over naar de jeugdopleiding van FC Twente. René Hake had in Enschede nog een contract tot en met 2013/14 maar die heeft in goed overleg plaats gemaakt voor een overeenkomst met FC Emmen. Verhuizen hoeft hij niet voor zijn nieuwe baan want hij woont in het nabij gelegen Erica.
René Hake beklemtoonde dat hij niet zo nodig bij FC Twente weghoefde. ,,Ik had het daar prima naar de zin maar je moet ook naar je zelf kijken. Als trainer wil je je ook door ontwikkelen en als er dan zo’n optie als trainer worden van FC Emmen aandient, heb je daar natuurlijk belangstelling voor. Ik heb met directeur Gerrit Volkers en Azing Griever lange en goede gesprekken gehad en ga met een goed gevoel de nieuwe uitdaging aan. Natuurlijk is de situatie anders dan in 2005 toen ik hier vertrok en wij nog een complete jeugdopleiding hadden maar die veranderingen houd je niet tegen.”
Sparta Rotterdam-FC Emmen zal de eerste wedstrijd onder de hoede van René Hake zijn maar eerst moet komende vrijdag FC Emmen-Telstar worden afgewerkt. Dat moet het ‘laatste kunstje’ van Azing Griever worden die het seizoen verder zal gaan uitdienen als technisch-manager.


 

Directeur Gerrit Volkers en Rene Hake zien de toekomst zonnig in.

 

Rene Hake op bekend terrein.

 

Rene Hake geeft hier aanwijzigingen tijdens een wedstrijd van Jong FC Twente.