Terug naar overzicht Terug

Jelle ten Rouwelaar: “Mensen in de regio zijn in de club gaan geloven”


Al snel was het duidelijk dat Jelle ten Rouwelaar meer voetbaltalent had dan zijn leeftijdsgenootjes. In een later stadium besefte de voetballer echter dat hij het als keeper verder zou kunnen schoppen. Als vijftienjarige jongen verliet hij het ouderlijk huis om op zichzelf te gaan wonen in Emmen. Destijds een heel moeilijke beslissing. Maar achteraf gezien de juiste. “Ik heb de belangrijkste periode van mijn carrière bij FC Emmen doorgemaakt”, aldus Jelle zelf.

Keuze voor Emmen
Jelle kan zich nog goed herinneren hoe hij bij Emmen terechtkwam: “Ik ben bij Emmen gekomen door Jan de Jonge, destijds hoofd jeugdopleiding en tevens coach van de A1.” Aan geïnteresseerde clubs was er destijds voor de keeper geen gebrek; Groningen, Cambuur en Heerenveen waren destijds ook geïnteresseerd. Maar zijn keuze viel op Emmen.

Drentse nuchterheid
Als jonge volwassene kwam de lijnstopper bij Emmen. “Dat is natuurlijk heel belangrijk voor mijn ontwikkeling geweest. Ik ben daar ook zeker een aantal bijzondere mensen tegengekomen, waaronder de familie Doek bij wie ik in huis zat. Ik heb er alleen maar warme herinneringen aan over gehouden.”

De Drentse nuchterheid die er destijds was, ziet de huidig keeperstrainer van Anderlecht nog steeds bij de club. “Bij welke andere club hoor je nou ‘moi’ of ‘op huus an’? Prachtig toch?”

“Bij welke andere club hoor je nou ‘moi’ of ‘op huus an’? Prachtig toch?”

In de afgelopen jaren is de belangstelling voor Emmen altijd gebleven. “Ik vind het vooral mooi dat de club een bepaalde manier van spelen heeft en dat de sterke regio daarachter is gaan staan. Hierdoor is Emmen super positief in het nieuws gekomen en zijn de mensen in de regio in de club gaan geloven. Daar geniet ik van.”

NAC Breda
Wat betreft de komende tegenstander van Emmen overheerst er ook een heel speciaal gevoel. Jelle werkte dertien jaar voor de Brabantse club, tot hij in 2020 naar Anderlecht vertrok: “Ik ben in al die jaren echt van de club NAC gaan houden. Zo’n gevoel van clubliefde is heel bijzonder. Alles wat met NAC te maken had, trok ik mij aan. Zowel positief als negatief. Dat zegt eigenlijk wel heel veel.”

Wat betreft de wedstrijd belooft het een heel interessant duel te worden. De club uit Breda heeft nog niet de gewenste start te pakken met drie gelijke spelen, een nederlaag en een overwinning. Afgelopen weekend speelde de ploeg van trainer Edwin de Graaf met 0-0 gelijk op bezoek bij Roda JC.

“Ik denk dat het een lastige wedstrijd voor Emmen gaat worden”, aldus Jelle. “NAC is een beetje aan het opkrabbelen en hebben ook een jonge spelersgroep. Maar hun grootste voordeel is dat ze eigenlijk met dertien man spelen. Die aanhang is echt fantastisch.”

De toekomst van Jelle
Wat betreft de toekomst durft de huidige keeperstrainer van Anderlecht nog niet veel te zeggen: “Ik heb het momenteel heel erg naar mijn zin in Brussel. We hebben veel nieuwe jonge jongens en dat heeft een bepaalde aanloopperiode. We weten naar we naartoe willen en daar werken we keihard voor. Of ik in de toekomst ooit bij FC Emmen zal werken? Zeg nooit nooit, de voetballerij is een klein wereldje.”