Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing | NAC Breda – FC Emmen


Aanstaande vrijdag staat de vierde uitwedstrijd van het seizoen op het programma. FC Emmen reist af naar het Rat Verlegh Stadion waar 183 van onze supporters aanwezig zullen zijn om onze spelers te steunen tegen NAC Breda.

Selectie
De Emmenaren reizen met een goed gevoel af richting Breda nadat MVV Maastricht met maar liefst 7-1 werd verslagen. De ploeg van trainer Lukkien kon tegen de Maastrichtenaren het overwicht uitdrukken in doelpunten, iets wat in eerdere wedstrijden een stuk lastiger ging. Het ene doelpunt was bovendien nog mooier dan de ander en dat zorgt voor veel vertrouwen binnen de spelersgroep.

De statistieken laten zien dat er weliswaar weinig kansen worden weggegeven, maar dat de weinige kansen wel vaak een tegendoelpunt opleveren. Dit seizoen kreeg FC Emmen 47 schoten tegen, minimaal zestien (!) minder dan iedere andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. Zeven keer leverde dat een tegendoelpunt op. NAC Breda kreeg tot dusver 97 schoten tegen zich, slechts twee ploegen zagen vaker een doelpoging tegen. Van deze 97 schoten werden er twaalf gescoord.

FC Emmen kan in Breda vanwege blessures geen beroep doen op Reda Kharchouch, Peet Bijen en Lentini Caciano. Daarnaast is Luciano Carty nog een vraagteken, aldus Lukkien: “Vrijdag gaan we kijken of Luciano de training goed heeft doorstaan en of hij erbij kan zijn.”

Tegenstander
NAC staat momenteel op de zestiende plaats. De ploeg van trainer Edwin de Graaf heeft nog niet de gewenste seizoenstart te pakken. ‘De Parel van het Zuiden’ speelde de eerste twee wedstrijden van het seizoen gelijk tegen respectievelijk VVV-Venlo en Telstar. De derde wedstrijd van het seizoen werd er met 2-0 verloren bij De Graafschap.

De eerste overwinning van het seizoen was op 27 augustus toen ADO Den Haag met 3-0 werd verslagen. Na een 0-0 gelijkspel tegen Roda JC vorige week vrijdag, verloor de ploeg afgelopen maandag met maar liefst 6-3 bij Jong Ajax.

Spits Ralf Seuntjens is overigens wel sterk aan de competitie begonnen. In zes wedstrijden scoorde hij zesmaal en gaf hij ook nog eens drie assists. Kortom, een speler om in de gaten te houden.

“NAC heeft afgelopen maandag wel een tik gehad in Amsterdam, dus ze zullen proberen te reageren. Het is een ploeg die ik wel bovenin verwacht aan het einde van de competitie. Ze zullen vrijdag net iets gemotiveerder aan de aftrap verschijnen en proberen het publiek erachter te krijgen. NAC is een ploeg die de klappen van de zweep kent en er zitten goede spelers bij, dus wij zullen goed moeten zijn om ze te verslaan”, zei trainer Lukkien.

Historie
Emmen gaat voor de veertiende keer op bezoek bij de ploeg uit Breda. Elf keer speelden ze op het tweede niveau tegen elkaar in Breda, één keer in de eredivisie en eenmaal in de KNVB-beker. De laatste competitiewedstrijd tussen beide teams eindigde in een 1-1 gelijkspel. Doelpuntenmakers waren toen Erik Palmer-Brown en Luciano Slagveer.

De onderlinge historie is bij wedstrijden in Breda duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. NAC wist achtmaal te winnen, tegenover vier gelijke spelen en één Drentse overwinning. Deze prestatie werd geleverd in het seizoen 1989-1990. Destijds werd het in het oude stadion aan de Beatrixstraat 1-2, met Emmer doelpunten van Gerrie Schaap en Mark Zegerius.

De wedstrijd wordt vrijdagavond live uitgezonden op ESPN3.

NAC Breda – FC Emmen
Vrijdag 17 september, 20.00 uur
Rat Verlegh Stadion
Scheidsrechter: Lindhout