Terug naar overzicht Terug

Informatieavond COVS HZOD voor assistent-clubscheidsrechters


Emmen / regio – Op donderdag 22 november a.s. staat bij v.v. Bargeres een informatieavond voor assistent-clubscheidsrechters op het programma. Het is een initiatief van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) en de KNVB.

Docent Johan Suurd zal tijdens de kennissessie de algemene richtlijnen met de club- assistenten bespreken. De assistent-scheidsrechter van deze tijd toont moed en neemt initiatief, maar kent ook zijn plaats in het team. De HZOD en de KNVB beogen met de bijeenkomst om de samenwerking tussen de scheidsrechter en de twee assistenten te perfectioneren.

De taak van de assistent is vooral dienend, maar is wel een belangrijke schakel. De scheidsrechter moet niet alleen aan het vlagsignaal (recht omhoog of wapperen) kunnen zien wat zijn assistent heeft geconstateerd, maar ook aan zijn lichaamshouding. Denk daarbij onder meer aan het aangeven hoekschop, doelschop en strafschop. Echter, het allerbelangrijkste is de juistheid van het advies of om het populair te zeggen “Goed gaat voor mooi”!

Iedereen is op 22 november a.s. van harte welkom. De bijeenkomst in de kantine van v.v. Bargeres begint om 19:00 uur. Er zijn geen kosten aan de bijeenkomst verbonden.