“Ik heb het met Yannick te doen’

Op de persconferentie had hij weinig woorden nodig. ,,Het was een totale off-day van mijn ploeg en de vier mannen in het zwart. Meer wil ik er niet over zeggen.’’
Dat de arbitrage geen verpletterende indruk maakte was helder, maar eigenlijk had juist De Koning niet veel te mopperen. Immers zijn ploeg had al na twintig minuten met een man minder moeten spelen na twee zware overtredingen van Nick Coster maar scheidsrechter Kamphuisvond het te vroeg voor een rode kaart. Dat Coster uiteindelijk een kwartier voor tijd toch nog zijn verdiende loon kreeg speelde FC Emmen in de kaart, want in het restant van het duel scoorde de Drentse formatie nog drie maal.

Anmar Almubaraki passeert doelman Timmermans op weg naar de 0-1.

Het wordt Roland Bergkamp hier wel gemakkelijk gemaakt.

Voor trainer Joop Gall, die een intensief avondje coaching beleefde, waren de druiven deze keer zoet. ,,Na een paar wedstrijden ongelukkig te hebben verloren en de wetenschap dat wij op kunstgras ook niet bijzonder goed uit de voeten komen plus daarbij het feit dat FC Volendam een kans op de periodetitel had, was ik er niet gerust op. Vervolgens kom je snel op voorsprong en dan maar kijken wat dat met de ploeg doet. We bleven echter wel controle houden zonder de voorsprong verder uit te bouwen. Dan gebeurt dat kort voor rust met Yannick de Wit. Hij kreeg rood voor een in mijn ogen niet bewuste actie. Dat uitgerekend hem het overkomt. Ik heb het met hem te doen. Na de rust komen we wat fortuinlijk op 0-2. Na de 1-2 en het geel/rood voor Coster hebben we goed geprofiteerd van het onstuimige aanvallen van FC Volendam.’’

Alexander Bannink is bezig aan de landing.

Het selecte groepje FC Emmen supporters viel van de ene verbazing in de andere (Foto’s: Bennie Wolbers).

Voor FC Emmen was het op de dag af drie jaar geleden dat het in Volendam voor de laatste keer won. Op 22 november 2010 werd het destijds 3-1 voor de Emmenaren.