Vier jeugdteams verder in bekertoernooi

Ter Apel ’96 E1-Emmen E1 2-2 (E. wns)
Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Emmen E1 dat met af en toe flitsende aanvallen er regelmatig gevaarlijk uitkwam. Dat resulteerde in de 0-1 van Frank Wiegers die na een aanval over vijf schijven op de juiste plaats stond. Toch kon Ter Apel iets terugdoen door een aantal fouten in de achterhoede en in de 14e minuut stond het zo maar 1-1. Emmen E1 kwam terug via een mooie diepte pass op Kas Lamberink en hij kon slim de keeper passeren: 1-2. Na rust gaf de thuisclub gas en met een afstandsschot werd het 2-2. Daarna werd er niet meer gescoord en strafschoppen moesten de beslissing brengen. Door twee katachtige reddingen van Deniz  Sertyurek en goed ingeschoten penalty’s ging Emmen E1 er met de winst vandoor. Deniz Sertyurek was de man of the maStch.

SC Genemuiden D1-FC Emmen D1 1-3
FC Emmen had een kwartiertje nodig om op dreef te komen, desondanks verkreeg het wel in de zevende minuut een 0-1 voorsprong. Ben Scholte schoot van afstand over de doelman raak: 0-1. In de slotfase van de eerste helft gingen de Emmenaren wel beter voetballen en dat werd bekroond met de 0-2 van Lie-A-Lien vijf minuten voor de pauze. Ook het begin van de tweede helft was niet de sterkste periode van FC Emmen en de thuisclub maakte daarvan gebruik door tot 1-2 te verkleinen. Pepijn Knol stelde echter halverwege de zege veilig door uit een dieptepass van Jordy Luchies de 1-3 te scoren.
FC Emmen D1: Van der Werff; Haak, Mink, Luchies, Van der Vlag, Scholte, Ebbinge, Brand (31. Van Aken), Lie-A-Lien, Aalderink, Dokter (31. Knol).

FC Den Bosch C1-FC Emmen C1 2-2
Na een helft spelen leek het er niet op dat er voor FC Emmen C1 nog iets in het vat zat. De thuisploeg leidde immers met 2-0 en de Emmenaren konden daar weinig tegenover stellen. De wedstrijd, gespeeld in stadion De Vliert, was van matig gehalte met veel lange halen. In de tweede helft verkleinde Kjelt Engbers na twee minuten tot 2-1 met een kopbal uit een voorzet van Thijs Oosting. Zeven minuten later waren de rollen omgedraaid, nu scoorde Thijs Oosting en kwam de assist van Kjelt Engbers. Voor beide teams was het de laatste wedstrijd in de poule waarin Ajax C1 als eerste eindigde.
FC Emmen C1: Jalving; Hoogeveen, Hemme (34. Hindriks), De Graaf (65. Gierveld), Roosken, Kallenkoot (52. Gerdes), Bos, Seubers, Oosting (65. Dallinga), Engbers, Van der Heide.

FC Emmen C1 in stadion De Vliert.

FC Emmen B1-HZVV B1 3-1
FC Emmen B1 speelde een matige pot tegen het Hoogeveense HZVV maar plaatste zich wel voor de volgende bekerronde. Door Levon van Dijk kwamen de Emmenaren al in de derde minuut op voorsprong. Ruim een kwartier later verhoogde Raphael Ngendakumana tot 2-0. HZVV had de betere start in de tweede periode en verkleinde zelfs tot 2-1. De gasten kregen zelfs mogelijkheden op de gelijkmaker tot tien minuten voor het einde Rogier Luiken de deur op slot deed met de 3-1.
FC Emmen B1: Kracht; Koudenburg, Luiken, Van Dijk, Van den Berg (50. Jochem Scholten), Grevink (Ymele Feudjio), Komduur, Klaver, Ngendakumana (Sliedrecht), Jan Scholten (Smidt), Hensens

Dalen/DSC A1-FC Emmen A1
In het eerste half uur kwam FC Emmen A1 op het zwaar bespeelbare veld in Dalen tot aanvaardbaar spel dat na dertien minuten resulteerde in de 0-1 van Muhamed Yuksel. Tot meer treffers leidde het niet vooral om dat de finesse in de eindpass ver te zoeken was. Over de tweede helft was coach Claus Boekweg minder te spreken. ,,Ik heb vier keer gewisseld en dan verwacht je dat de wissels zich willen laten zien maar dat heb ik onvoldoende gezien.” Dankzij twee rake knallen van Harold Wolters in de 62e en 63e minuut ging FC Emmen toch nog met een ruime 0-3 zege naar huis.
FC Emmen A1: Tent; Graver (46. Kampman), Baardink, Baas, Bangura, Boekholt, Yuksel (46. Wolters), Gall, Padding, Mulder (46. Berens), Ndayisaba (46. Kikkert).