Hoge uitslag bij winst in Hoogezand

Op bezoek bij vv Hoogezand hebben we onze vierde oefenwedstrijd winnend afgesloten. Tegen vv Hoogezand, dat op maandag 4 juli zijn honderdste verjaardag viert, werd het 0-11.

De score werd al vroeg geopend. Nadat Jasin Assehnoun in de eerste twee minuten al tweemaal de Hoogezandse defensie deed wankelen, was het in de vierde minuut raak. Rui Mendes werd weggestoken richting het doel en bleef oog in oog met doelman Sander van Meggelen koel: 0-1.

Na een kwartier spelen viel Lorenzo Burnet geblesseerd uit. Zijn vervanger, Jeff Hardeveld, scoorde meteen. Nadat Ben Scholte op de keeper stuitte, legde Lorenzo Ebecilio de bal klaar voor Hardeveld en de nieuwe linksback schoot hard raak.

En daar bleef het niet bij. Scholte werkte de bal binnen na een voorzet van Assehnoun en Mendes maakte zijn tweede van de wedstrijd op aangeven van Lucas Bernadou. Zo stond het halverwege de eerste helft al 0-4 voor de Emmenaren.

Er vielen nóg twee goals voor rust. Arnaud Luzayadio gaf een piekfijne voorzet richting tweede paal, waar Ebecilio eenvoudig kon afronden. Ook Assehnoun zette zijn naam nog op het scorebord voor de pauze; hij ontving de bal van Ebecilio en knalde de bal tegen de touwen: 0-6.

De score loopt op
Met Julius Dirksen en Ludek Vejmola in de ploeg voor Jeroen Veldmate en Kyan van Dorp gingen de mannen van Dick Lukkien op jacht naar meer treffers. De volgende viel dan ook al snel. Ebecilio schoot een vrije trap vanaf ruim twintig meter in de kruising, buiten bereik van de keeper.

Daarna bleven doelpunten even uit, omdat Jari Vlak over schoot en Assehnoun de paal raakte. Even later scoorde Assehnoun alsnog zijn tweede van de dag, door een lage voorzet van Luzayadio binnen te tikken: 0-8.

Na een uur spelen wisselde het halve elftal en kwamen Jan Quispel, Remi van Ekeris, Giovarny Sluiter, Ole Romeny en Teun Bijleveld in de ploeg. Die laatste nam de volgende treffer voor zijn rekening, door vanaf zeker 25 meter laag en hard binnen te schieten.

De tiende Emmer goal viel ook nog. Van Ekeris ging neer in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip, wat niet geheel terecht was. Romeny toonde echter geen genade en schoot beheerst de 0-10 binnen. Dat was nog niet de eindstand, want vlak voor tijd sloeg de twintigjarige Sluiter nog toe. Hij dribbelde zijn tegenstanders voorbij en schoot zijn eerste goal van de voorbereiding binnen: 0-11.

Na vier oefenduels in negen dagen volgen nu twee vrije dagen voor de spelers. Dinsdag vertrekt de selectie naar Delden voor het trainingskamp. De volgende oefenwedstrijd is vrijdag 8 juli, op bezoek bij PEC Zwolle. Informatie over ticketverkoop volgt begin komende week.

vv Hoogezand – FC Emmen: 0-11