Enorme overwinning op SVV’04

In heerlijk voetbalweer hebben we ook onze derde oefenwedstrijd gewonnen. En hoe; op bezoek bij SVV’04 in Schoonebeek (dat 25 jaar hoofdsponsorschap van Lubbers Logistics Group vierde) werd het maar liefst 0-16.

Het klassenverschil werd al heel snel uitgedrukt in de score. Na slechts twee minuten kopte Jari Vlak een corner van Rui Mendes tegen de touwen. Een minuut later maakte Ole Romeny de tweede treffer, op aangeven van Lorenzo Ebecilio.

Na kansen voor Vlak, Romeny en Mendes was het na een kwartier spelen opnieuw Romeny die het net vond, ditmaal op aangeven van Mendes.

Proefspeler Ebecilio deed ook een duit in het zakje. Hij promoveerde een lage voorzet van Julius Dirksen (die in de basis begon in plaats van de licht geblesseerde Jeroen Veldmate) tot doelpunt: 0-4. De doelpuntenmaker verdiende even later ook nog een strafschop. Mendes mocht de strafschop nemen, maar stuitte op doelman Wiljo Wesseling.

In dezelfde minuut werd het echter alsnog 0-5. Jasin Assehnoun gaf vanaf links voor richting tweede paal en Maikel Kieftenbeld kopte uitstekend binnen. Op slag van rust werd het zelfs nog 0-6; SVV-speler Laurens Grobbe werkte een voorzet van Romeny in eigen doel.

Nog tien goals na rust
Na rust keerden alleen Dirksen, proefdoelman Ludek Vejmola en de achttienjarige Dave Funke terug op het veld; Dick Lukkien stuurde acht andere spelers het veld in, onder wie Teun Bijleveld en Jan Quispel. Zij waren na de pauze al snel betrokken bij de volgende treffer. Bijleveld nam de hoekschop, Quispel kopte voorbij de tweede paal terug richting het doel en Dirksen kopte de 0-7 binnen.

De volgende treffer kwam op naam van Bijleveld. De behendige linkspoot draaide zich op de rand van het strafschopgebied goed vrij en schoot laag in de korte hoek raak.

Het bleef doelpunten regenen en Jan Quispel was de volgende die zijn naam op het scorebord zette. Arnaud Luzayadio gaf voor vanaf rechts en via een verdediger belandde de bal bij Quispel. Die aarzelde niet, nam de bal op z’n borst aan en schoot kiezelhard raak: 0-9.

De tiende treffer kon niet uitblijven. Hij kwam op naam van Ben Scholte, die een lage voorzet van Luzayadio afrondde. Tien minuten later kwam ook Remi van Ekeris op het scorebord. Hij scoorde op aangeven van Giovarny Sluiter.

In de slotfase ging het hard. Scholte (met een penalty), Bijleveld (van dichtbij), Van Ekeris (uit de kluts), Quispel (uit een rebound) en opnieuw Scholte (uit een voorzet van Luzayadio) maakten er 0-16 van.

Morgen wacht alweer de volgende oefenpot. Dan gaan de Emmenaren op bezoek bij vv Hoogezand. Tickets zijn verkrijgbaar via vv Hoogezand.

38. Mendes mist penalty.

SVV’04: W. Wesseling (73. Striper); Sibon (73. J. Wesseling), Grobbe (63. Slomp), Thiele Landman (87. Wanders); Kocks (59. De Jonge), Jansen (87. Poker), Piek; Ridderman (63. De Grootte), Moes, Schuurhuis.

FC Emmen eerste helft: Vejmola; Veendorp, Funke, Veldmate, Burnet; Vlak, Kieftenbeld; Mendes, Romeny, Assehnoun; Ebecilio.

FC Emmen tweede helft: Vejmola; Luzayadio, Funke, Dirksen, Hardeveld; Quispel, Bernadou; Bijleveld, Van Ekeris, Sluiter; Scholte.