Hilterman kopt Emmen langs VVV

FC Emmen heeft in een bijzonder sfeervol stadion De Oude Meerdijk met 1-0 gewonnen van VVV-Venlo. Alleen Jeredy Hilterman wist een van de vele kansen te benutten en dat was genoeg voor de drie punten.

Nadat het Drentse publiek afscheid had genomen van oud-spelers Michael de Leeuw, Nick Bakker, Dennis Telgenkamp en Robin Jalving, kon de wedstrijd beginnen.

In de eerste tien minuten was het eenrichtingsverkeer. De Emmenaren creëerden veel gevaarlijke momenten, maar één echte kans. Hilterman kwam oog in oog met VVV-doelman Lukas Zima, maar met zijn linkervoet plaatste de spits de bal op de paal. In de rebound tikte Rui Mendes de bal naast.

Daarna werd VVV-Venlo ineens gevaarlijk en moest Michael Brouwer tweemaal optreden. Via Yahcuroo Roemer belandde de bal bij oud-Emmenaar Sven Braken, maar zijn harde schot werd gekeerd door Brouwer. Twee minuten later bracht de Emmer doelman opnieuw redding, ditmaal op een inzet van Roemer. FC Emmen reageerde via Hilterman, die zich langs zijn tegenstander wurmde en met links van dichtbij over schoot.

Vervolgens ging het spel meer op en neer. Namens de Drenten schoot Jari Vlak rakelings over het doel, kwam Hilterman een haar tekort om een voorzet van Arnaud Luzayadio binnen te knikken en zag Jasin Assehnoun zijn afstandsschot in de handen van Zima eindigen. VVV werd gevaarlijk uit hoekschoppen en Lorenzo Burnet voorkwam met een goed blok een zeer gevaarlijke inzet van dichtbij.

Op slag van rust ging de ploeg van Dick Lukkien nog nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Een gevaarlijke voorzet van Luzayadio, een schot van Assehnoun vanaf randje zestien en een teruggekopte bal van Jeroen Veldmate zorgden voor het meeste gevaar, maar leverden geen treffer op.

Eindelijk de voorsprong
Net als in de eerste helft ging FC Emmen ook na rust meteen op zoek naar een treffer, maar ditmaal werd de ploeg minder gevaarlijk en bleven kansen dan ook uit. Pas nadat Joël van Kaam en Azzeddine Toufiqui in de ploeg kwamen, wist de ploeg meer gevaar te stichten voor het Venlose doel.

Waar Mendes eerst na aangeven van Toufiqui nog op de keeper stuitte, was Hilterman kort daarna wel trefzeker. De spits liep uitstekend richting eerste paal bij een voorzet van Van Ooijen en kopte goed richting tweede paal binnen: 1-0.

De Emmenaren gingen door en kregen een kwartier voor tijd een enorme kans op de tweede treffer. Toufiqui zette Hilterman met een steekpass één op één met de keeper. De spits probeerde het met een stift, maar Tobias Pachonik greep nog net op tijd in en werkte de bal via de lat weg. Een minuut later was Hilterman opnieuw dichtbij, maar kon hij een voorzet van Mendes vanwege een lastige stuit niet afronden.

Nadat Miguel Araujo achterin moest ingrijpen om een schot van dichtbij te blokkeren, kregen de Drenten weer twee kansen op de 2-0. In beide gevallen was Lorenzo Burnet hierbij betrokken. Eerst gaf hij een voorzet die via een VVV-been op de paal belandde. Na het debuut van Reda Kharchouch stuurde Burnet een andere invaller, Ben Scholte, de diepte in. Scholte vond Kharchouch, maar uit de draai schoot hij over. In de laatste seconde kopte VVV uit een hoekschop nog over, maar verder kwam de voorsprong niet serieus in gevaar voor de thuisploeg.

Door de overwinning komt FC Emmen op 25 punten uit dertien wedstrijden. Volgende week vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen FC Volendam, dat vanavond met 4-2 won van hekkensluiter FC Dordrecht. De ticketverkoop voor dit duel start maandagavond om 18.30 uur, klik hier voor alle ticketinformatie!

FC Emmen – VVV-Venlo: 1-0
62. Hilterman 1-0

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (57. Van Kaam), Araujo, Veldmate, Burnet; Vlak (63. El Azzouzi), Bernadou; Mendes (83. Kharchouch), Van Ooijen (83. Scholte), Assehnoun (57. Toufiqui); Hilterman.

VVV-Venlo: Zima; Pachonik, Dekker (72. Leliendal), Koglin, Da Graca, Janssen; Roemer, De Boer (81. Van Dijck), Johansson (72. Johansson), Van Rooijen (78. Sorga); Braken (78. Hajdaraj).

Schoten: 18-10
Schoten op doel: 6-3
Balbezit: 67-33