Terug naar overzicht Terug

FC Emmen De Straat Op in de gemeente Emmen gestart!


Op woensdag 27 oktober in de gemeente Emmen is FC Emmen De Straat Op van start gegaan. Liefst 180 kinderen, verdeeld over zes locaties, gingen De Straat Op onder begeleiding van maatschappelijk voetbaltrainers van FC Emmen Naoberschap. Er werd fanatiek gevoetbald en op enkele locaties vonden de eerste maatschappelijke workshops plaats. De komende weken wordt er toegewerkt naar de finaledag op woensdagmiddag 8 december op De Oude Meerdijk.


Over FC Emmen De Straat Op
In samenwerking met hoofdsponsor EasyToys is FC Emmen Naoberschap vorig jaar gestart met De Straat Op. Kinderen van groep 3 tot en met 8 uit de wijken Bargeres, Emmermeer, Emmerhout en de dorpen Emmer-Compascuum, Schoonebeek en Klazienaveen zijn op woensdag 27 oktober gestart met voetballen op een pleintje in de buurt. Het plezier spatte er vanaf!

Daarnaast werd er in Emmer-Compascuum ook gestart met de workshop afval opruimen. Er werd dus niet alleen gevoetbald, maar de kinderen zorgden er ook voor dat rondom het voetbalpleintje afval werd opgeruimd.

Finale
Na zes weken fanatiek voetballen in de buurt en het volgen van leerzame workshops staat de finaledag in het stadion van FC Emmen op het programma op woensdagmiddag 8 december. Alle deelnemers van FC Emmen De Straat Op komen dan naar De Oude Meerdijk. Tijdens de finale gaan de verschillende wijken tegen elkaar voetballen en worden er allerlei side-events georganiseerd. Daarnaast krijgt elke deelnemer dan zijn of haar verdiende FC Emmen trainingsshirt met daarop het logo van partner M&GEZOND!.

Aanmelden kan nog steeds
Er zijn nog enkele plekken vrij om mee te doen aan FC Emmen De Straat Op. Wil je alsnog mee doen? Schrijf je dan snel in op www.fcemmen.nl/destraatop