Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – VVV-Venlo


FC Emmen speelt vrijdag de zesde thuiswedstrijd van het seizoen. Nadat Roda JC en FC Volendam eerder in de week werden verslagen, kan Emmen de week extra mooi afsluiten tegen VVV-Venlo. Met de steun van het fanatieke publiek op De Oude Meerdijk willen de Emmenaren een perfecte week neerzetten.

Selectie
Het vertrouwen binnen de selectie is groot. De Drentse formatie staat momenteel op de vierde plek, maar wil meer. In de laatste acht wedstrijden werd er zevenmaal gewonnen en het spel verbetert ook, vindt Dick Lukkien: “De mannen willen keihard werken en gaan voor elkaar door het vuur. Dat is mooi om te zien.”

Het spelidee is volgens de oefenmeester ook steeds duidelijker aan het worden voor iedereen. “De intensiteit in de wedstrijden gaat omhoog en daar hebben veel tegenstanders moeite mee”, weet Lukkien, die uitermate tevreden is met de huidige prestaties. “Winnen van Roda JC en FC Volendam in zo’n drukke week is gewoon een topprestatie. Volendam staat natuurlijk niet voor niks bovenaan in de competitie.”

Een primeur is dat Reda Kharchouch morgen bij de wedstrijdselectie zit, mits hij geen last heeft van de training van donderdag. Jeroen Veldmate en Lucas Bernadou zijn ook weer op en top fit, nadat zij rust kregen tijdens het bekerduel tegen de Volendammers. Verder ontbreken Peet Bijen en Lentini Caciano nog bij de wedstrijdselectie. Dick Lukkien zelf was ook nog niet helemaal okselfris, maar wel fit genoeg om ons weer te woord te staan, nadat Casper Goedkoop dat de vorige keer deed.

Tegenstander
VVV-Venlo staat momenteel op de elfde plek met zestien punten uit twaalf wedstrijden. In de laatste vier competitiewedstrijden verloor de ploeg driemaal en daardoor zijn de Venlonaren behoorlijk afgezakt op de ranglijst. Momenteel staan ze zes punten achter de Emmenaren.

In het bekertoernooi verloor de ploeg van trainer Jos Luhukay afgelopen dinsdag na strafschoppen van NAC Breda. Lukkien denkt niet dat de Venlonaren deze wedstrijd nog voelen: “VVV heeft ook vijf à zes wisselingen doorgevoerd, dus ik verwacht niet dat de spelers daar last van hebben.”

De ploeg presteert wisselvallig in de competitie, ziet ook de oefenmeester: “Ik heb ze goede wedstrijden zien spelen, maar ook een paar mindere potjes. Ook in wedstrijden zelf kunnen ze wisselvallig presteren, door een goede eerste helft en een mindere tweede helft te spelen. Dat kan komen doordat ze ook heel veel wisselingen in de ploeg hebben moeten doorvoeren.”

Historie
Wat betreft de historie zijn beide teams gelijkwaardig aan elkaar. De Emmenaren wonnen dit affiche tien keer, vijfmaal werd het gelijk en negen keer wonnen de Venlonaren. Wat opvalt is dat deze wedstrijd nog maar één keer de uitslag 0-0 kende, namelijk op 7 september 1996. Met 2,88 doelpunten gemiddeld valt er over het algemeen genoeg te beleven in deze onderlinge ontmoeting. De laatste vijf onderlinge duels, zowel in Emmen als in Venlo, leverden in totaal maar liefst 22 doelpunten op.

De laatste onderlinge ontmoeting was ook spectaculair, maar voor de Drenten niet positief. De eerste wedstrijd van vorig seizoen, op 13 september 2020, eindigde in 3-5 voor de geel-zwarten. Destijds was er een hoofdrol weggelegd voor Georgios Giakoumakis, die een hattrick scoorde en zo de stand van 2-0 naar 2-3 bracht. Na de 3-3 van Nikolai Laursen scoorde de ploeg uit Venlo in de absolute slotfase nog tweemaal; een eigen doelpunt van Caner Cavlan en een raak schot van oud-Emmenaar Jafar Arias.

Sfeerrijk Meerdijk
Het belooft weer een mooi avondje te worden op De Oude Meerdijk. Tickets zijn nog beschikbaar in de vrije verkoop via www.fcemmen.nl/tickets. Er staan bovendien weer een aantal mooie activiteiten gepland voor vrijdagavond, klik hier voor een overzicht. Scoor snel jouw tickets en steun de ploeg in deze belangrijke wedstrijd!

FC Emmen – VVV-Venlo
Vrijdag 29 oktober, 20.00 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Van der Eijk