Terug naar overzicht Terug

Het 75e bekerduel voert FC Emmen naar Maassluis


FC Emmen wil dolgraag een ronde verder komen in de bekerstrijd en kan dat bereiken door dinsdagavond in Maassluis de plaatselijke topklasser Excelsior te verslaan. Het is de 75e bekerwedstrijd voor de Emmenaren in het betaalde voetbal. Deze reeks begon ooit in 1985/86 met een uitwedstrijd tegen ASWH (Hendrik-Ido-Ambacht).

Topklassers waren de laatste twee seizoenen struikelblokken voor FC Emmen. In 12/13 werd het in de derde ronde gewipt door Rijnsburgse Boys na verlenging en strafschoppen. In het afgelopen seizoen werd FC Emmen in de derde ronde uitgeschakeld door IJsselmeervogels. Er is de club dus alles aangelegen om er geen drie op een rij van te maken. De prestaties van Excelsior Maassluis, dat in de eerste bekerronde FC Lienden uitschakelde, gaven aanvankelijk ook reden tot gedempt optimisme omdat de Rijnmonders na vier wedstrijden en vier nederlagen hopeloos onderaan bungelden. Onderaan staat het nog steeds maar afgelopen zaterdag werd wel de eerste zege geboekt door uit bij Hoek met 3-2 te winnen.

Excelsior Maassluis wordt getraind door Cesco Agterberg die aan zijn derde seizoen bezig is. Hij heeft in Marciano Bruma en aanvoerder Kevin Vink een tweetal oud-profs in de gelederen en kort na de start van de competitie kwam daar ook nog Daan Smith van het grote Excelsior bij. Bruma was in de eerste vier duels niet van de partij maar stond tegen Hoek weer centraal achterin. In het Zeeuwse Hoek nam Excelsior in de eerste helft een 0-2 voorsprong door twee goals van Vincent van den Berg. Na een tegengoal in de tweede helft stelde Kevin Vink de zege veilig. Hoek kwam diep in de extra tijd met een benutte strafschop nog terug tot 2-3 maar kon de gasten niet meer bedreigen.


Na de vier nederlagen op rij heeft coach Agterberg het systeem gewijzigd. Spits Kevin Vink speelt nu achter de razendsnelle spitsen Marruchen Zimmerman en Vincent van den Berg wat dus tegen Hoek zijn vruchten heeft afgeworpen. Positief was ook de terugkeer van Marciano Bruma na een blessure.