Gehavend FC Emmen bekert verder

Een door blessures en ziekte zwaar gehavend FC Emmen heeft het bekerduel tegen Excelsior Maassluis redelijk probleemloos doorstaan. Door de 4-1 winst kan de ploeg zich opmaken voor de derde ronde waarvoor donderdagavond de loting zal worden verricht.

De medische staf van FC Emmen heeft over werk niet te klagen. Stonden Bart de Groot, Gaby Jallo, Frank Olijve en Marcel Seip al op de ziekenlijst, kort voor het beker duel in Maassluis melden zich ook nog Alexander Bannink en Jurjan Mannes af met buikgriep verschijnselen. Waardoor op de reservebank met Stefan van der Lei en Soufiane Laghmouchi nog maar twee contractspelers zaten. Amateur Aladji Barrie en eerstejaars A-junior Matthijs Hensens moesten voor de aanvulling zorgen. Dat was nog niet alles want in de wedstrijd haakten ook nog Leandro Resida en Boy Deul af met blessures.

De inleiding tot de 0-1. Cas Peters (midden) kopt.

Sander Rozema maakt het karwei af: 0-1.

De waslijst aan zorgelijke gevallen belette FC Emmen echter niet het bekerduel tegen de topklasser uit Maassluis met volle kracht aan te gaan met een aantal wijzingen ten opzichte van het verloren competitieduel tegen NEC.  Er was een basisplaats voor Danny Menting terwijl in de achterste vier Tim Siekman en Said Bakkati van plaats hadden gewisseld. De tegenstand was zoals verwacht pittig wat ook zichtbaar was aan de hand van de vijf gele kaarten die scheidsrechter Bax aan de thuisploeg uitdeelde. Bijna halverwege de eerste helft nam FC Emmen de leiding door toedoen van Sander Rozema die na een afgeslagen kopbal van Cas Peters de bal alsnog over de doellijn drukte: 0-1. De voorsprong werd na ruin een half uur teniet gedaan door een vrije trap ineens van Excelsior aanvoerder Kevin Vink die met een diagonaal schot doelman Marko Meerits versloeg: 1-1. Op slag van rust leidde Elson Almeida met onnodig balverlies op de eigen helft bijna een tweede treffer van de thuisploeg in maar ausputzer Said Bakkati zorgde er voor dat de rust met een 1-1 stand inging.

Cas Peters springt het hoogst en scoort hier de 1-2.

Elson Almeida wordt de voet dwars gezet.

Matthijs Hensens (18) maakte zijn debuut (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Met Soufiane Laghmouchi voor de gekwetste Boy Deul begon FC Emmen aan het tweede deel. Er was even dreiging toen Kevin Vink in de tweede minuut een vrije trap mocht nemen op ongeveer dezelfde afstand van waaraf hij in de eerste helft had gescoord, maar doelman Meerits redde deze keer, zij het met enige moeite. Excelsior Maassluis zette aan voor een offensiefje dat echter in het verdere verloop zichtbaar afnam. De krachten verdwenen bij de thuisclub en FC Emmen trok het duel definitief naar zich toe. Na een uur spelen viel de 1-2 toen Cas Peters uit de derde Emmer hoekschop in een mêlee van spelers de bal over de lijn duwde. In de slotfase vergrootte Elson Almeida met een formidabele solo tot 1-3 en uit een strafschop, Cas Peters was door Daan Smith gevloerd, mocht ook Roland Bergkamp nog scoren waardoor er op het einde een 1-4 stand op het scorebord stond. De spits werd vervolgens vervangen door A-junior Matthijs Hensens die daarmee zijn debuut in de hoofdmacht maakte.

Excelsior Maassluis-FC Emmen 1-4 (1-1). 21. Rozema 0-1, 33. Vink 1-1, 61. Peters 1-2, 83. Almeida 1-3, 88. Bergkamp (strafschop) 1-4. Scheidsrechter: Bax. Gele kaart: Van den Berg, Bruma, Braber, Smith, Redert (Excelsior Maassluis), Siekman (FC Emmen). Toeschouwers: 800.
Excelsior Maassluis: Leerdam; Bruma, Smith, Stoffels (67. Redert), Van der Ende, Braber (68. Furtado Oliveira), Van der Meer, Hofman, Van den Berg (78. Hu), Vink, Zimmerman.
FC Emmen: Meerits; Almeida, Luis Pedro, Bakkati, Siekman,Rozema, Menting, Deul (46. Laghmouchi), Resida (57. Barrie), Bergkamp (88. Hensens), Peters.