Terug naar overzicht Terug

Henk Eising verlaat FC Emmen per 1 januari 2018


Henk Eising zal FC Emmen per 1 januari 2018 gaan verlaten. Hij was sinds september 2013 aan de club verbonden als manager commerciële zaken, waar hij aan de basis stond van de forse groei van het aantal sponsors en in het verlengde daarvan de sponsoring gedurende de afgelopen vier seizoenen.


Directeur Wim Beekman: “Toen de commercie van FC Emmen in 2013 in een diep dal zat, heb ik Henk Eising benaderd om de sponsoring op te pakken. Henk ging hiermee akkoord, en plaatste daarbij de kanttekening dat dit slechts voor de duur van één seizoen zou zijn. De samenwerking was zodanig succesvol dat we er nog drie seizoenen aan vast hebben geplakt. Januari 2017 meldde Henk mij dat hij weer nieuwe projecten wilde gaan doen, en dat hij aan zijn laatste jaar bij FC Emmen bezig zou zijn. Dit gaf ons alle tijd om na te denken over de invulling naar de toekomst. Met de komst van Ben Haverkort hebben we op commercieel gebied extra slagkracht gekregen. Intern hebben we de taken de laatste maanden herverdeeld en waar nodig overgedragen. Wij zijn Henk bijzonder dankbaar voor zijn bijdrage van de laatste jaren, en wensen hem alle goeds toe voor de toekomst.”

Henk Eising: “Het is inderdaad zo dat ik heb toegezegd de club op commercieel gebied te zullen ondersteunen voor de rest van het seizoen 2013-2014, tot 30 juni 2014 derhalve. De samenwerking verliep echter zo goed, dat de tijd werkelijk voorbij gevlógen is en we uiteindelijk bijna 4,5 jaar verder zijn. In al die jaren hebben we met z’n allen op het commerciële vlak prachtige resultaten geboekt; de JENS Vesting werd al vrij snel geboren, nieuwe hoofdsponsors gevonden en met name ook een enorme groei van het aantal businessclubleden gerealiseerd. Daarnaast hebben we als club om het netwerken tussen de sponsors te stimuleren talloze sponsorbijeenkomsten georganiseerd. Het was en het is niet mijn ambitie om wederom jarenlang aan de club verbonden te zijn, vandaar dat ik dat aan het begin van dit jaar ook kenbaar heb gemaakt. Ik ga op zoek naar nieuwe uitdagingen, maar ben momenteel ook erg druk met het organiseren van opleidingen waarbij we langdurig werkzoekenden opleiden naar werk. Daarnaast stel ik mij beschikbaar voor interim opdrachten, hetgeen mij een prachtige uitdaging lijkt. Bedrijven die op creatief en sales-gebied een aanjager kunnen gebruiken, de nodige reuring wensen, zijn bij deze van harte uitgenodigd om mij te bellen! Ik bedank al mijn collega’s voor de meer dan plezierige samenwerking gedurende de afgelopen jaren en bedank de sponsors voor het in de club gestelde vertrouwen. Ik zal vanaf 1 januari zeker nog aan de club verbonden zijn, maar nu alleen nog als supporter vanaf de tribune.”