Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan winterstop als vierde in gaan


FC Emmen kan de eerste helft van de competitie afsluiten op de vierde plaats. Niet helemaal op eigen kracht want het heeft naast dat het zelf moet winnen, ook de medewerking van de concurrenten Telstar en De Graafschap nodig. Onrealistisch is het echter ook niet want FC Emmen speelt thuis tegen FC Den Bosch terwijl nummer vier Telstar thuis het op de vijfde plaats staande De Graafschap ontvangt. Wint FC Emmen en spelen de beide concurrenten gelijk gaat FC Emmen als nummer vier de winterstop in. Het heeft dan evenveel punten als Telstar maar een beter doelsaldo. Bij winst van Telstar of De Graafschap is de vijfde plaats het maximaal haalbare voor de winterstop.


In de Jupiler League is momenteel een kopgroep van drie clubs: Fortuna Sittard, NEC en Jong Ajax. Dan zit er een gat van zes punten waarna de subtop begint die wordt aangevoerd door Telstar met De Graafschap, FC Emmen, Jong PSV en FC Den Bosch als voornaamste achtervolgers. Van deze vijf clubs zit FC Emmen momenteel in de goede flow met een reeks van zes ongeslagen wedstrijden. Komende tegenstander FC Den Bosch zat daar tot voor kort ook in met een geweldige reeks van twaalf ongeslagen duels. Maar in het afgelopen weekeinde kwam daarin verandering. Vrijdag werd thuis van Fortuna Sittard verloren en maandag ging het met 1-0 ten onder bij Jong Ajax. Geen schande overigens want de tegenstanders waren de nummers één en drie van dit moment. De Bosschenaren onder leiding van trainer Willy Boessen maken wel een goed seizoen door. Spelbepaler is voormalig Emmenaar Nick Vossebelt die tevens topscorer is met negen goals. Nummers twee wat scoren betreft is Sven Blummel met acht goals, hij is een product van de PSV-opleiding.

Van het seizoen 2007/08 tot en met 2014/15 kon FC Emmen in eigen huis maar niet winnen van FC Den Bosch getuige vijf nederlagen en drie gelijke spelen. De laatste twee seizoenen won FC Emmen echter beide thuisduels. In 2015/16 werd het 1-0 dankzij een goal van Tim Siekman en vorig seizoen won FC Emmen thuis met 3-0. De schutters waren toen Issa Kallon, Henk Bos en Cas Peters.

siekman 1-0-keeper Kees Heemskerk

Tim Siekman klopt FC Den Bosch doelman Kees Heemskerk (Foto: Gerrit Rijkens).

Scheidsrechter is Joey Kooij die eerder in het seizoen de wedstrijd FC Emmen – FC Oss (1-1) floot.

FC Emmen mist wegens blessures Jeroen Veldmate, Henk Bos en Joris Voest. Mario Bilate traint weer volop mee. Vermoedelijke opstelling: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Siekman, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Bannink, Hemmen.

Oefenduel
FC Emmen speelt voor aanvang van de tweede competitiehelft een oefenduel tegen het Asser ACV. De wedstrijd wordt op zaterdag 6 januari in de JENS Vesting gespeeld en begint om 14.30 uur.