FC Emmen met gelijkspel de winterstop in

Verrassend was het bepaald niet dat FC Emmen het halve seizoen afsloot met een wat in vroegere tijden, toen een overwinning nog slechts twee punten waard was, een puntendeling werd genoemd. De 2-2 tegen FC Den Bosch was al weer het elfde gelijke spel in de huidige jaargang. Natuurlijk was op een driepunter gemikt maar een troost mag zijn dat het, ook niet voor de eerste keer, een bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd was. En alle minnen en plussen in aanmerking genomen, kon ook wel begrip voor de 2-2 worden opgebracht.

De wedstrijd begon flitsend met in de zevende minuut een honderd procent kans voor de Bosschenaren. Uit de eerste hoekschop van FC Emmen ontstond een counter waaruit spits Oussama Bouyaghlafen oog-in-oog met doelman Dennis Telgenkamp kwam te staan. De Emmer sluitpost zegevierde echter in het duel. Daarna was het de beurt aan de thuisclub. Nog in dezelfde minuut lanceerde Alexander Bannink zijn maatje Cas Peters die eveneens op de doelman stuitte. FC Emmen stoomde in een hoog tempo door want in de achtste minuut kreeg Michiel Hemmen de bal op een presenteerblaadje maar zijn inzet werd door de invaller-doelman Nick Leijen van FC Den Bosch overgetikt. Hemmen kreeg nog binnen het kwartier spelen een tweede mogelijkheid na aangeven van Gersom Klok maar kopte toen centimeters naast. ,,Dennis Telgenkamp redde ons in de beginfase maar daarna domineerden wij’’, stelde coach Dick Lukkien vast. ,,Het enige dat ik de ploeg kan verwijten is dat we de kansen niet verzilveren.’’

Voetbal Fc Emmen - Den Bosch Foto Boudewijn Benting Emmen km 5
Glenn Bijl verliest dit duel.
Cas Peters duelleert met Niek Vossebelt.

Na het stormachtige eerste kwartier werd het een kwartiertje rustiger. Het zou ook niet reëel zijn te denken dat het creëren van kansen in een dergelijk hoog tempo kan worden voortgezet. Maar in het derde kwartier voor de pauze gebeurde er weer van alles. Een mooie solo van Glenn Bijl eindigde in het zijnet en een minuut later viel de treffer aan de andere kant. Tim Siekman gleed bij een poging Muhammed Mert de doorbraak te versperren weg waarna de Bossche aanvaller ook de op de zestienmeter lijn staande doelman Telgenkamp verschalkte: 0-1. FC Emmen raakte echter niet van de wijs en vijf minuten later stond het gelijk. Een voorzet van Glenn Bijl belandde via Michiel Hemmen voor de voeten van Cas Peters die zijn tiende treffer van het seizoen liet aantekenen.

Keziah Veendorp probeert Oussama Bouyaghlafen te ontwijken.
Gersom Klok in opmars.
Alexander Bannink ziet de Bossche doelman Nick Leijten zegevieren (Foto’s: Boudewijn Benting).

FC Emmen begon na de pauze prima met direct mogelijkheden voor Cas Peters en Glenn Bijl. Maar het was FC Den Bosch dat opnieuw de leiding nam. Glenn Bijl veroorzaakte een strafschop door net binnen de zestien Jona Heymans onderuit te halen en Niek Vossebelt benutte de vervolgens toegekende strafschop feilloos: 1-2. ,,Na die strafschop ging het bij ons minder lopen”, constateerde Dick Lukkien. ,,We hebben getracht met wissels weer controle te krijgen maar dat lukte niet echt.’’ Toch slaagde FC Emmen erin om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Dertien minuten voor het einde werd Cas Peters in het strafschopgebied door Luuk Brouwers omvergeduwd en benutte zelf de aansluitende strafschop. Zijn elfde goal van het seizoen en de derde benutte strafschop. De extra tijd werd op vijf minuten vastgesteld en leverde nog enkele hachelijke momenten aan beide zijden op maar FC Emmen liet zich het elfde gelijke spel niet meer afnemen.

FC Emmen-FC Den Bosch 2-2. 31. Mert 0-1, 35. Peters 1-1, 53. Vossebelt (strafschop) 1-2, 77. Peters (strafschop) 2-2. Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Haydary, Siekman (FC Emmen), Van Son, Brouwers. Toeschouwers: 2418.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok (77. Haydary), Veendorp, Bakker (67. Jansen), Siekman, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Bannink, Hemmen (71. Bilate).
FC Den Bosch: Leijten; Van de Sande, Van Son, Biemans, Heymans, Vossebelt, Brouwers (81. Fernandes), Mert, Verbeek (71. Azizov), Deijl, Bouyaghlafen (63. Blummel).